Bullet Journal / BuJo: to-dolijst, wishlist, bucketlist en dagboek ineen! [recensie]

De BuJo is een to-dolijst, wishlist, bucketlist en dagboek ineen. In de hectiek van alledag schept een Bullet Journal rust in je hoofd. Door het gebruik van symbolen ben je niet alleen efficiënt bezig, maar houd je je planning ook nog eens overzichtelijk. De Bullet Journal helpt je productiever te zijn en is praktisch in gebruik. Deze Bullet Journal is geschreven door Zamarra Kok, een ervaren pro op het gebied van organisatiemanagement en opruimen.

De Bullet Journal is een praktische alles-in-ééngids voor vrouwen van alle leeftijden. Of je nu net aan het begin van je carrière staat, een werkende moeder of een actieve oudere bent, de Bullet Journal biedt jou uitkomst bij het structureren van je dagelijkse leven.

Recensie
Het is zover: ik heb een Bullet Journal in huis! Waar mijn man alles digitaal probeert te structureren, ben ik van de lijstjes en aantekeningen op papier. Op losse A4-tjes meestal. Ik houd ervan om dingen op te schrijven die ik nog moet doen en daarna lekker af te kunnen strepen. Met een BuJo kan dat ook, maar je kunt er nog veel meer mee!

Wanneer je – net zoals ik –  geen papieren agenda meer hebt (en deze stiekem toch mist….) kun je je eigen agenda maken in je Bullet Journal. Maar dan een zoals je die zelf nodig hebt. Zijn jouw dinsdagen altijd chaotisch vanwege veel losse activiteiten, maak er dan extra ruimte voor in je eigen BuJo. Zelf heb ik een agenda gemaakt met de verjaardagen waar ik iets mee wil doen. Dat kan zijn op de koffie gaan (dan moet ik dus ook niet vergeten een cadeautje te kopen) of appen, bellen of een kaartje sturen. Natuurlijk kan dat ook elektronisch, maar dan vergeet ik het regelmatig of kom ik er pas achteraf achter. Op papier werkt voor mij beter.

To-do lijstjes zijn ook heerlijk op papier. Ik ben bezig een groot event te organiseren waar ik een heel (digitaal) projectplan voor heb. Vanuit die gegevens heb ik een duidelijke to-do lijst gemaakt zodat mijn eigen taken duidelijk zijn en ook goed te zien is wanneer ik iets moet doen of checken. Voor mij werkt dit echt heerlijk!

Uiteraard was ik weer eens te enthousiast begonnen: achterin het Bullet Journal staat een lijst met praktische symbolen die je kunt gebruiken om onderscheid te maken tussen verschillende lijsten en overzichten. Gelukkig had ik er wel aan gedacht om een inhoudsopgave aan het begin te maken! Erg fijn, dit Bullet Journal. Ook voor leuke uitspraken van de kinderen (pagina 12-15 heb ik daarvoor opengelaten) en voor ideeën die je ineens te binnen schieten. Aanrader, ook vanwege het prettige formaat en de stipjes op de pagina’s, die je kunt gebruiken om de pagina´s in verschillende vakjes te verdelen of als verbindingspuntjes voor lijnen bij een wordcloud bijvoorbeeld.

Dit Bullet Journal / BuJo ligt in de boekhandel, is verkrijgbaar met blaadjes of vogels op de omslag en kost momenteel  slechts €12,99.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het dagboek van Renia Spiegel

Een dagboek van een pubermeisje in de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje, die de oorlog …

Share
Share