Van Dale Voornamenboek

Wanneer je zwanger bent, heb je soms al een hele tijd een naam in je hoofd voor je kindje. Maar soms begin je dan pas na de denken over een naam die jij kiest, maar die jouw kind zijn / haar hele leven lang mee gaat dragen…. Een Voornamen-boek kan dan helpen.

Inhoud van het Van Dale Voornamenboek
Elke naam heeft een eigen verhaal

We hebben allemaal een voornaam, maar welke geschiedenis gaat er eigenlijk schuil achter onze namen? Wat betekent een voornaam precies, waar komt deze oorspronkelijk vandaan en hoe of wanneer is een bepaalde naam in de mode geraakt?

In het Van Dale Voornamenboek vind je de meestvoorkomende namen in Nederland en Vlaanderen met hun varianten, betekenis en herkomst, én hun unieke verhalen. In al deze verhalen is een rijkdom aan onderwerpen te vinden, variërend van geschiedenis, literatuur, mythologie, religie en symboliek, tot muziek, talen, geografie, flora en fauna.

Dit boek biedt naast inspiratie ook veel praktische tips en achtergrondinformatie om de mooiste voornaam te vinden om aan je zoon of dochter te geven. Taalexperts Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar schreven dit boek speciaal voor (aanstaande) ouders en alle geschiedenis- en taalliefhebbers die meer willen weten over voornamen.

– Een zeer uitgebreid overzicht van voornamen in Nederland en Vlaanderen
– Praktische tips: zo vind je de mooiste voornaam voor je kind
– Omkeerlijst achter in het boek: ontdek welke varianten bij een bepaalde naam horen
– Inclusief een bouwpakket om je eigen Germaanse naam te maken!
– Geschreven voor (aanstaande) ouders en alle geschiedenis- en taalliefhebbers die meer willen weten over voornamen

Mening
Toen ik zwanger was, had ik vele voornamen-boeken. En daarnaast bestudeerde ik alle aftitelingen van films om op ideeën te komen. Een naam voor je kind kiezen is iets waar je, naar mijn mening, goed over moet nadenken. Je kind zit er zijn of haar hele leven aan vast!

Het Van Dale voornamenboek geeft veel ideeën voor aanstaande ouders. Het geeft informatie over de herkomst en over de betekenis. Ik merk dat ik het zelf erg leuk vind om in dit boek te bladeren en bij namen van mensen die ik ken, te lezen wat er aan informatie te vinden is. Niet alleen leuke voor aanstaande (groot)ouders dus!

Zoals alles van Van Dale is dit een goed verzorgd, overzichtelijk en uitgebreid boek. Een mooi cadeau voor iemand die zwanger is, ook leuk om sowieso in huis te hebben,

Voornamenboek – Heidi Aalbrecht en Pyter Wagenaar
Paperback, 400 pagina’s, uitgeverij Van Dale
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De opvolger van anderhalvemetersamenleving is….

Helaas is het Woord van het Jaar ditmaal weer een Corona-gerelateerd woord. Vorig jaar was …

Share
Share