Ik heet geen Scheetebeetje!

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-1Ik mag dan klein zijn, ik ben niet een van die stomme, kroezelige hondjes.
Ik ben een gewone, ECHTE, modderspringende, stokkenjagende hond.
En ik heet GEEN SCHEETEBEETJE!

Recensie
Het prachtige prentenboek “Ik heet GEEN SCHEETEBEETJE” van uitgever Lemniscaat, trok direct de aandacht van mijn drie jongste dochters… hondjes hebben een enorme aantrekkingskracht op ze! De oudste las niet mee deze ronde, maar met haar bijna 12 jaar was dit ook geen boek voor haar.

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Het boek is vertaald uit het Engels en heet oorspronkelijk “Don’t call me Choochie Poo”, door Sean Taylor met illustraties van Kate Hindley.

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Het verhaal gaat over een hondje dat door zijn baasje veel te veel vertroeteld en betutteld wordt. Maar hij wil stoer zijn lekker “hond zijn” met zijn soortgenoten….

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-10

Het doet me een beetje denken aan mijn oudste dochter die op een gegeven moment een leeftijd bereikte dat ze geen kusje meer wilde op het schoolplein….en een K3-broodtrommel ook ECHT niet meer kon….

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-3

In het openbaar geneert dit hondje zich dood voor alle veel te zoete koosnaampjes…..tot dit hondje op een dag in het park helemaal los gaat met drie andere honden….ze spelen met takken en rennen door de modder….

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Tot zijn grote verbazing worden deze drie honden na het spelen OOK heel betuttelend door hun baasjes geroepen. Het hondje besefte dat ze er zelf niets aan konden doen dat hun baasjes zich zo gedroegen…en vanaf toen speelden de vier honden elke dag met elkaar!

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Het boek is typisch zo’n boek dat je in 1x uit leest. Door alle gekke bijnamen zaten vooral de twee kleinsten behoorlijk te giechelen.

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-11

En omdat Daphne (4) het te snel uit vond, bedacht ze dat we nog wel even “ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet” konden spelen met de mooie illustraties, dus dat deden we.

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-7

En Babette (10) vroeg direct of ze het boek mocht lenen om op school te gebruiken voor het “kleuterlezen”. Eens per week gaat haar klas naar de kleuters om ze voor te lezen, heel leuk!

schetebeetje-recensie-copyright-trotse-moeders-5

En natuurlijk mag dat! Zo’n leuk boek willen we onze kleuters toch niet onthouden!
Het boek viel hier dus in zeer goede aarde……

Ik heet geen Scheetebeetje – Sean Taylor
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …