Mijn kleine paasboekje

cover mijn kleine paasboekjeIn Mijn kleine paasboekje wordt het verhaal over het allereerste paasfeest verteld, vooral aan de hand van kleurrijke afbeeldingen en in een kort verhaal. Ik ben zelf niet gelovig opgevoed en wij voeden onze kinderen ook niet gelovig op. Wel vind ik het goed dat onze kinderen op hoogte zijn van de achterliggende verhalen bij de feestdagen in ons land, net zoals ze ook kennis moeten hebben van belangrijke dagen en gebeurtenissen van andere geloven zoals bijvoorbeeld het Suikerfeest en Chanoeka.

Boekjes als Mijn kleine paasboekje zijn hierbij heel handig. Het verhaal wordt kort en eenvoudig verteld op een prettige en vriendelijke manier. En dat terwijl het verhaal helemaal niet zo gezellig is, met Jezus die tijdens zijn laatste avondmaal gevangen wordt genomen en daarna gedood wordt.

imageMijn kleine paasboekje is eigenlijk een prentenboek met op iedere bladzijde mooie illustraties. Ik vond het een prettig boekje om te lezen en te bekijken, ik vind de illustraties echt aantrekkelijk. Daarnaast heb ik begrepen dat de tekst vrij dicht bij de Bijbel blijft. En al is het boekje gezien de uitvoering vooral op jongere kinderen gericht, er is niets mis mee het ook door je wat oudere zoon of dochter te laten lezen.

In ons geval is het zeer geschikt om bij te dragen aan de algemene ontwikkeling en om over in gesprek te gaan. imageOnze jongste dochter van zeven vond het in ieder geval een interessant boekje en ik kan het echt aanraden om dit boekje samen met je kinderen te gaan lezen.

De auteur Christina Goodings heeft meer boeken met bijbelverhalen geschreven en ook een kinderbijbel op haar naam staan. Ik denk dat ik maar eens op zoek ga naar meer van haar boeken om onze kennis van de bijbel wat bij te spijkeren.

Mijn kleine paasboekje – Christina Goodings
prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Benjamin
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share