Het orakel Yoda (een origami Yoda boek)

orakel-yoda-deel-1-trotse-moedersEigenlijk is Dennis een enorme loser. Hij draagt een maand lang hetzelfde T-shirt en wil dat iedereen hem aanspreekt met Kapitein Dennis. Maar dan komt hij naar school met een Origami Yoda-vingerpop die er uit ziet als Jedi-meester Yoda uit de Star Wars-films…

Recensie

Onderstaande recensie is geschreven door mijn zoon van 7 (bijna 8) die dit boek met veel plezier gelezen heeft:

Het orakel Yoda gaat over een enorme loser met de naam Dennis. Die heeft een papieren Yoda (die heeft hij zelf gevouwen). Daardoor kan hij in de toekomst kijken en antwoorden geven op vragen die kinderen van school willen weten.

Er zijn steeds hoofdstukken over dingen die er zijn gebeurd, bijvoorbeeld een gevecht waarbij aan Origami Yoda gevraagd werd hoe ze het gevecht konden oplossen. Yoda gaf als antwoord dat hij het wel ging oplossen. Dennis ging met Yoda achter een vuilnisbak verstoppen en sprong daarna onverwacht op de rug van de brugklasser die steeds ging vechten. En toen was het opgelost.

Screenshot 2014-09-27 at 08.14.39

Yoda kan ook in de toekomst kijken waardoor Dennis weet wanneer er een ‘onverwachte’ overhoring komt.

Screenshot 2014-09-27 at 08.15.18Wanneer iemand anders ook een Yoda poppetje maakt, moeten ze bewijzen welk Yoda poppetje het beste is. Dat doen ze door beide poppetjes te laten voorspellen of een meisje klasgenoot (Tommy) lief vind. De ene Yoda zegt ja, de andere nee. Op het schoolfeest vraagt Tommy dat meisje ten dans en ze zegt ja. Dus is origami Yoda van Dennis de echte (en de beste).

Ik vond het boek zo leuk omdat het met Star Wars is. Ik mag van mama nog niet naar de films kijken, maar ik wil dat wel graag en nu kon ik wel dit boek lezen en het was heel grappig. Ook de tekeningen waren leuk. Er is nog een nieuw boek “Darth Pater slaat toe” en dat ga ik ook lezen!

Yoda praat heel raar, hij zegt de woorden niet in de goede volgorde. Je weet natuurlijk wel wat hij bedoelt, maar het is erg grappig om te lezen. En je leert ook hoe je zelf een Yoda-poppetje kunt vouwen.

Screenshot 2014-09-27 at 08.14.54

Aan deze recensie van mijn 7-jarige zoon heb ik verder niets toe te voegen. Behalve dan – in de woorden van Origami Yoda – “Lezen dit boek jij moet!”.

Het orakel Yoda – Tom Angleberger
Origami Yoda boek – deel 1
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kerst 2018 met Disney

De eerste kerstborrel van het jaar is een feit. Op een mooie nazomerdag mocht ik …

Share
Share