Scrooge – Geronimo Stilton [recensie]

scrooge-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-1Ebenezer Scrooge is een gierige zakenknager, die aan niets anders kan denken dan aan geld en een grote hekel heeft aan de vrolijkheid van het kerstfeest. Hij vindt het maar nonsens en bovendien zonde van de tijd! Maar dan, op de avond voor kerst, krijgt hij bezoek van drie geesten die hem dwingen om over zijn nare en norse gedrag na te denken.

scrooge-geronimo-stilton-kerst-recensie-trotse-moeders-2Recensie
Ik heb vrij veel boeken van Charles Dickens gelezen, hele dikke boeken, in het Engels, maar ik kwam maar niet door “A Christmas Carol”. Op de een of andere manier sprak het me niet aan, terwijl ik van de andere boeken, stuk voor stuk klassiekers, enorm heb genoten en sommige zelfs meerdere malen heb gelezen.

scrooge-geronimo-stilton-kerst-recensie-trotse-moeders-3

En nu heeft uitgeverij De Wakkere Muis het boek Scrooge uitgegeven. Scrooge verwijst naar Ebenezer Scrooge, de hoofdpersoon uit “A Christmas Carol”. En net zoals bij de andere klassiekers van Geronimo Stilton, is ook in dit boek het verhaal dicht bij het origineel (uit 1843!) gebleven. En tot mijn  verbazing, vond ik deze versie wel erg mooi om te lezen.

scrooge-geronimo-stilton-kerst-recensie-trotse-moeders-4

Ik denk dat het “muizenjasje” het net even wat toegankelijker maakt. Ik vind het originele verhaal naar, en dit is natuurlijk hetzelfde verhaal; Scrooge wordt door dezelfde drie geesten bezocht en leert dezelfde wijze lessen, maar het is allemaal wat luchtiger. De tekeningen helpen natuurlijk ook mee, en de bekende manier waarop de letters en woorden zijn vormgegeven maken het geheel ook wat vriendelijker.

scrooge-geronimo-stilton-kerst-recensie-trotse-moeders-5

Kortom: ik ben erg blij dat ik nu een versie heb van deze klassieker die ik ook prima aan mijn kinderen kan voorlezen in de Kerstperiode en die ze zelf over een paar jaar ook kunnen lezen. Besluit ik graag met de boodschap van Geronimo Stilton aan het eind van het boek:

scrooge-geronimo-stilton-kerst-recensie-trotse-moeders-1

Scrooge – Geronimo Stilton
Hardcover, 213 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …