De trukendoos voor ouders

Wat zou er gebeuren als je met je vastbesloten tandenpoetsweigeraar ‘De waanzinnige tandenborstel’ uitprobeert? Of als je samen met je notoire groentehater stukken paprika al knabbelend in haaien veranderd?

Uit de praktijk; De trukendoos voor ouders onthult 200 tips en trucs van ervaren moeders en vaders, die je helpen om alledaagse problemen in je gezinsleven op een vrolijke en ontspannen manier aan te pakken.

Overzichtelijk; In bad, tijdens het eten, slapen, onderweg…de hoofdstukken zijn ingedeeld in de bekendste ‘probleemzones’. Zo vind je snel een truc die je verder helpt.

Inspirerend; Of je duikt meteen in de trukendoos en je laat je inspireren. Probeer het een en ander bij de eerstvolgende gelegenheid uit.

Recensie
Tips en trucs die je helpen bij alle herkenbare opvoedproblemen; het staat allemaal in De trukendoos voor ouders. Alle onderwerpen komen aan bod; met elkaar omgaan, slaaprituelen, ontbijten, aandacht trekken, onderweg, in de supermarkt en noem maar op. De belangrijkste tip uit De trukendoos voor ouders is denk ik wel consequent zijn. Kinderen, hoe klein ze ook zijn zullen het al snel doorhebben als hun ouders niet consequent zijn. Dat betekent dat ze dan ook er alles voor zullen doen om hun zin door te drijven. Juist daarom is het zo belangrijk dat ze weten waar ze aan toe zijn. En dat nee ook echt nee betekent.

De meeste tips in het opvoedboek vind ik erg goed. Zoals bijvoorbeeld; naar buiten gaan met je kind, als deze de hele tijd boos of chagerijnig is. Een half uur in de buitenlucht actief bezig zijn zorgt ervoor dat de boze bui letterlijk weg waait. Dit is iets wat bij ons ook standaard werkt. Gewoon heerlijk een stuk fietsen of rennen door het bos. Niet alleen de kinderen worden er vrolijker van, wijzelf kunnen er daarna ook weer beter tegen.

Er is echter één tip waarbij ik mezelf niet in kan vinden; een gezellig ontbijt op bed met het hele gezin. In De trukendoos voor ouders staat dat iedereen hier vrolijk van wordt, om zo samen op bed te ontbijten. Dit omdat iedereen dan tijd heeft om naar elkaar te luisteren en je de dag zo goed begint…Dit kan dan wel heel erg gezellig zijn, maar niet voor mij. Ik ben dan degene die het hele bed daarna moet verschonen en als ik pech heb, ook nog alle chocoladepasta van de muren kan boenen en de vloer kan dweilen omdat er een beker melk is omgevallen…Dus nee, deze tip laat ik aan me voorbij gaan. Liever geniet ik volop van een ontbijt aan tafel met het hele gezin. In de weekenden hebben we alle tijd voor een uitgebreid en gezellig ontbijt. Maar dan wel aan tafel!

Desalniettemin vind ik De trukendoos voor ouders een heel leuk boek en superhandig om zo nu en dan eens in te kijken. Er staan volop tips in om eens uit te proberen. De trukendoos voor ouders is een boek waar iedere ouder wat aan kan hebben.

De trukendoos voor ouders – Ute Glaser
Opvoedboek, paperback, 192 pagina’s, Forte
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …

Share
Share