Stil zitten als een kikker

Stilzitten als een kikker??? Die uitdrukking ken ik niet, maar het wekt wel mijn interesse. Ik ben benieuwd wat voor boekje dit is. Het is speciaal geschreven voor kinderen van 5 jaar tot 12 jaar én voor hun ouders en het gaat over mindfulness. Is dat niet erg zweverig? Ook zit er een cd bij. Interessant. Mijn dochter van 8 jaar behoort tot de doelgroep en zij vindt het boekje ook er super uit zien met een leuke tekening van een meisje en een kikker.

Waar het boekje over gaat is dat je als ouders het vaak druk hebt en je kinderen het vaak óók druk hebben met hun dagelijkse bezigheden. En die drukt kan leiden tot gepieker. En wie van ons kent dat niet? Het minuten lang piekeren voor dat je in slaap valt? En soms uren lang, zoals mijn geval. En het gepieker slaat nergens op, maar voor kinderen kan het een grote angst geven als ze ergens over piekeren maar er niet uit komen. Dit leidt weer tot slaap tekort. Omdat mijn kinderen altijd slapen als een roosje, was ik mij niet bewust van hun gepieker. Mijn dochter van 8 jaar geeft nu aan dat ze wel degelijk piekert over van alles en nog wat.

Het boek Stilzitten als een kikker legt alles netjes uit en de kinderen kunnen makkelijk mee doen met ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen zijn echt super om te doen! En als je bij een oefening komt waar bij de cd van pas komt, staat dit netjes aan gegeven in het boek. Voor drukke kinderen, maar ook drukke ouders, is dit boekje echt een aanrader! Dit boekje en cd zijn voor een echt ZEN momentje: totale rust en luisteren naar je zelf. En zoals een echte kikker: springen, stil zitten en observeren. Daar draait het om.

Stil zitten als een kikker – Eline Snel
Meditatieboek voor kinderen, paperback, 144 pagina’s, Uitgeverij Ten Have
Bestel dit boek hier>>

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …