sinterklaas snoepgoed

Zin in een stukje borstplaat?

Echt oerhollands is borstplaat. Deze mierzoete lekkernij is een van de grootste snoepgoed hits rond de sinterklaasperiode. Borstplaat zie je tegenwoordig in allerlei vormen in de winkels liggen. Hiervoor heb je speciale borstplaat vormen. Maar aangezien weinig mensen die speciale vormen in de kast hebben liggen, storten wij de borstplaat gewoon op een bakplaat.

Borstplaat heb je in allerlei verschillende smaken, zoals room, chocolade en karamel. Borstplaat is makkelijk te maken, dus hier het basisrecept voor gewone borstplaat.

Wat heb je nodig?
500 gram fijne kristalsuiker
10 eetlepels slagroom
4 eetlepels water

Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker, de slagroom en het water. Blijf continu roeren in het mengel met een houten pollepel. Laat de gesmolten suiker ongeveer 3 tot 5 minuten zachtjes koken, maar blijf wel roeren. Het suikergoed kan van het vuur als een druppen van dit suikergoed direct een hard bolletje wordt wanneer deze in een kopje koud water valt. Haal de pan dan direct van het vuur en blijf roeren! Als de massa troebeler en dikker wordt, stort je de suikermassa op een bakplaat dat belegd is met ingevet bakpapier. Als de borstplaat gestold en afgekoeld is, kan je de plaat in brokken breken…

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …