Koken op wielen

Het nieuwe gevoel van vrijheid! Koken op wielen is het boek voor iedereen die weleens droomt van een vakantie in zon leuk camperbusje. Met meer dan 80 recepten die je op 2 pitten kunt koken, heuse kampvuurkrakers en bbq-lekkernijen… Van strandjutten en vliegeren tot het plukken van wilde bessen, met dit boek op je dashboard haal je het maximale uit elk moment en elke plek waar je langs pruttelt. Waar de weg je ook naartoe voert, dit is het 2-pitskoken en 4-wielsleven op zijn allerbest!

recensie
Koken op wielen
is meer dan een kookboek alleen. Koken op wielen is geschreven door een (voormalig) surfer die iets liever doet dan in het weekend en tijdens de vakantie er in zijn kampeerbusje op uit te gaan. Het is daarom tegelijk een leuk blader-, lees- en kijkboek, vol zinvolle tips en adviezen.
Koken op wielen bevat allerlei leuke en eenvoudige recepten, die je goed kunt klaarmaken in een beperkte ruimte en op een beperkt aantal pitjes. Perfect voor de vakantie dus.

Het boek heeft een leuke opbouw en neemt je een weekend mee op stap. Het begint met allemaal tips en lijstjes: wat heb je nodig in je busje (beperk het echter wel tot een minimum), een basisuitrusting om te kunnen koken, een basis voorraad ingrediënten, maar ook lijstjes met lekkere muziek voor onderweg en praktische gereedschappen. Koken op wielen begint op vrijdagmiddag, als je zo snel mogelijk na je werk vertrekt, en eindigt op zondagavond thuis (liever nog pas maandag … er worden zelfs nog allerlei smoesjes voorgesteld waarom je op maandag nog niet terug bent op je werk).

In Koken op wielen zijn veel verschillende soorten recepten opgenomen: koeken en dergelijke uit de oven (om thuis te maken en mee te nemen voor onderweg), stevige ontbijten en lunches en uiteraard ook avondmaaltijden. Barbecues en bereidingen van zelf gevangen vis. De recepten zijn niet ingewikkeld en passen goed bij een (korte) vakantie in de natuur. Het is een kookboek dat ik zeker meeneem op vakantie. Ik zal niet alles maken (ik ben nou niet bepaald iemand die zelf vis gaat vangen), maar het eenvoudig koken met beperkte middelen spreekt mij wel aan, zeker in de vakantie.

Koken op wielen – Martin Dorey & Sarah Randell
Kookboek, paperback, 281 pagina´s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share