Mats Valk (18 jaar) winnaar Nederlands Kampioen Rubik’s Cube 2014

rubiks-kubus-klassiekWie heeft de Rubik’s Kubus niet ooit opgelost of een dappere poging hiertoe gewaagd? De Rubik’s Kubus bestaat dit jaar 40 jaar en heeft nog niets aan populariteit verloren. Wereldwijd probeerden miljoenen mensen al deze zenuwslopende kubus op te lossen.

Op zondag 28 september werd het Nederlands Kampioenschap Rubic’s Cube 2014 gehouden in Amstelveen. Er waren verschillende wedstrijdonderdelen waarvan de bekendste uiteraard het zo snel mogelijk oplossen van de 3×3 Rubik’s Kubus was. De uiteindelijke winnaar, Mats Valk (op de foto in het midden) wereldrecordhouder met een tijd van 5,55 seconden, wist de slimme puzzel tijdens het NK in een gemiddelde tijd van 8,06 seconden op te lossen. Erik Akkersdijk werd tweede en David Vos behaalde de derde plek.

Top drie NK

Koninklijke Jumbo brengt naast de originele 3×3 ook andere versies van de populaire kubus uit, zoals de Snake, Tower, 2×2 en 4×4. Dit najaar introduceren ze een gloednieuwe editie: Rubik’s Void. In het midden van de Void zit een gat, waardoor de kubus een nog grotere uitdaging vormt.

Rubik's Void (6)

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share