Mannen met zwangerschapskwaaltjes

Mannen die last hebben van ochtend misselijkheid, buikpijn, en huiluitbarstingen; Ja ze bestaan echt mannen die last hebben van zwangerschapskwaaltjes.  Dit blijkt uit een Brits onderzoek.

Mannen die samenwonen met een vrouw die zwanger is lopen kans om zelf ook last te krijgen van hun hormonen. Hun cortison-, oestradiol-, prolactine- en testorenspiegels veranderden tijdens de zwangerschap van hun partner. Deze kwaaltjes kunnen zelfs aanhouden tot 2 maanden na de bevalling.  Het is een duwtje in de goede rug van de natuur om mannen voor te bereiden op hun toekomstige vaderschap;  ‘daag mannelijkheid en hallo zachte en gevoelige papa in spé”. De afname van testosteron kan er zelf voor zorgen dat de stoerste vent begint de huilen om niets.

De Britse onderzoeker onderzocht van ruim 500 mannen de emotionele en fysieke conditie. De ene helft van de mannen verwachte geen kind de andere wel. En wat bleek er zaten zelf mannen tussen die last hadden van ochtendmisselijkheid.

Ik zelf heb nog nooit gehoord dat ook de man last kon hebben van zwangerschapskwaaltjes en ben ook erg verrast door dit nieuws. Die arme zwangeren vrouwen hebben ze het niet al lastig genoeg met hun eigen kwaaltjes..

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De Macht

Wat zou er gebeuren wanneer vrouwen fysiek sterker zouden zijn dan mannen? Zou de wereld …

Share
Share