Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel. Vaak zijn onze maaltijden daarom “gemengd”: hij vlees en ik een vleesvervanger. Gelukkig vindt hij het niet erg om ook vegetarisch te eten af en toe wat met een ovenschotel wel handig is. Hier het recept van een heerlijke groente-lasagne. Ook mijn man vond het heerlijk en zei dat hij het vlees niet eens gemist had!
Nodig:
Lasagnebladen
2 uien,klein gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 winterwortel klein gesneden
2 prei klein gesneden
200 gram doperwten. Hiervoor lenen diepvriesdoperwten zich het best.
4 eetl. bloem
Beetje boter
1 liter melk
Beetje kookroom
Geraspte kaas
Evt. zout en peper.
Uien en knoflook smoren in wat olie
Daarna de wortel en prei mee laten smoren.
Doe de erwten erbij en laat nog even garen.
Bereiding
Maak van de boter,bloem, melk een saus, waaraan de kookroom en de geraspte kaas toegevoegd wordt.
Laat de kaas goed smelten in de saus.
Doe een beetje olie onder in de schaal.
Leg daarop lasagnebladen.
Daar op groenten, en saus.
Dit herhalen, maar als laatste saus op de lasagnebladen.
Ongeveer 40 minuten in de oven op 200 °.
Smakelijk eten!