Tips voor een dagje uit met kinderen

Leuk hoor, zo’n gezellig dagje uit met de kids. Maar voor de ouders kan het een stressvolle dag zijn. Je wilt immers niet dat je kinderen zich pijn doen in de speeltuin, ziek worden in de draaimolen of de weg kwijtraken in de Efteling. Om de dag wat beter te laten verlopen, vind je hier wat handige voorbereidingstips.

Eten en drinken
Het is zo logisch, maar veel ouders nemen toch niet voldoende eten mee om het energiepijl van het hele gezin op niveau te houden. Hoewel sommige mensen minder goede ervaringen hebben met pretparken die geen picknickmand toelieten, kun je volgens mij in Nederland in ieder attractiepark zelf je eten meenemen en zo veel geld besparen. Neem ook zeker niet alleen ongezonde voeding mee om de kinderen te verwennen, hier worden ze alleen maar misselijk van.

– Neem mee: gesmeerde broodjes / pakjes drinken / (bevroren) sap / fruit / koekjes / snoepjes / fles water.

 

 

Buggy of bolderwagen
Veel pretparken en dierentuinen verhuren wandelwagentjes of buggy’s, maar waarom zou je niet zelf een buggy of een bolderkar meenemen? Dit scheelt weer geld en bovendien kun je er naast kinderen ook nog wat eten en drinken in kwijt. Daarnaast zijn veel kinderwagens tegenwoordig licht en wendbaar, waardoor het helemaal geen probleem is om er een hele dag mee rond te lopen. Geef vooral jonge kinderen de tijd om even te rusten in plaats van te lopen.

– Neem mee: buggy / bolderkar / kinderwagen.

Naam en telefoonnummer
Het is een nachtmerrie voor iedere ouder: je kind kwijtraken in een pretpark. Al doe je je best ze steeds in de gaten te houden, kinderen zijn nu eenmaal impulsief en kunnen gemakkelijk in de menigte verdwijnen. Bereid je dus goed voor door met een stift een telefoonnummer op de arm van je kinderen te schrijven, een kettinkje om te doen, een button te maken of een polsbandje met naam en nummer van je mobiele telefoon om te doen. Als je kinderen worden gevonden, kunnen de vinders je gemakkelijk bereiken.

– Neem mee: (opgeladen) mobiele telefoon / polsbandje / button / stift.

Kleding en doekjes
Kinderen denken niet na over de was, zeker niet tijdens zo’n dagje uit. Laat ze dan ook lekker vies worden in de speeltuin, maar zorg wel voor schone en droge kleren om de natte broek te verschonen, doekjes om het gezicht te wassen en extra luiers om een vieze luier te wisselen. Natuurlijk is het ook slim om ze donkere kinderkleding aan te laten trekken, deze lijken minder snel vuil te worden.

– Neem mee: donkere kleding / schone kleding / washandje / handdoek / luiers / (papieren) doekjes / regenkleding.

Veel plezier!
Natuurlijk is het voor een leuk dagje uit belangrijk dat je er zelf veel zin in hebt en dat het hele gezin, ook papa en mama, kunnen genieten!

– Neem mee: goed humeur / geduld / goed weer!

Deze gastblog is geschreven door Marcel de Koning.

Lees ook:
Gratis naar Movie Park Germany
Win entreekaarten voor Apenheul
Efteling populairste dagje uit

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een vloerkleed wanneer je huisdieren en kinderen hebt?

Wanneer je kinderen hebt, lijkt een vloerkleed niet meer iets voor in je huis. Misschien …

Share
Share