Tussenstations

Adolescenten zijn veroveraars, van hun eigen leven, hun omgeving. Ze hebben het voordeel dat ze zich bevinden op het klassieke kruispunt van geen kind meer zijn, maar nog niet de capaciteit hebben om te manipuleren wat hun overkomt, ze debuteren in het leven.

Recensie
Het verhaal op zich is helder verteld. Het geeft op een hele duidelijke en gemakkelijk leesbare manier de gedachtegang en leefwijze weer van 5 adolescenten ( tussen de 14 en 18 jaar). Aan bod komt  wat er zoal speelt in hun leven en hoe dat de personen gemaakt heeft tot wie ze zijn.

Ook lees je dat deze periode niet altijd over rozen gaat en dat het af en toe conflicten met zich meebrengt. Je merkt wel dat de schrijfster van het boek Tussenstations zich heeft verdiept in deze doelgroep maar het moet je interesseren en aanspreken. Er komen situaties in voor waarin je jezelf zou kunnen herkennen. Wat ik wel opmerkelijk vond was de hoeveelheid voetnoten in het begin van het boek.

Tussenstations – Almudena Grandes
Roman, Hardcover, 237 pagina’s, Signatuur
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Shuggie Bain

‘Een hartverscheurend verhaal over verslaving, verlating en identiteit.’ zo roept Time Magazine. Winnaar van de …