Het EOS-project [recensie]

Mijn jongste zoon (11 jaar) is altijd erg geïnteresseerd in de boeken die ik lees. Helaas moet ik vaak tegen hem zeggen dat hij nog te jong is voor bepaalde boeken, wat voor hem erg frustrerend is. Hij wil ook ‘echte thrillers‘ lezen!

Het EOS-project, geschreven door Mirjam Mous, is een jeugdthriller. Hoewel mijn jongste ook daar nog behoorlijk jong voor is, mocht hij van mij dit boek wèl lezen. En hij heeft er van genoten! Hij kon het niet meer wegleggen en wilde het liefst doorlezen tot het uit was.

Het was voor hem niet tè spannend en goed te begrijpen. Prima eerste kennismaking met thrillers!

Het verhaal
In een rustig natuurgebied wordt een man dood in de rivier aangetroffen. Het is Herman van Romondt, een journalist van Dagblad Zuid. De politie is er al snel van overtuigd dat het een ongeluk was en doet de zaak daarmee af. Maar Mink, die dezelfde dag nog stage bij Herman liep, denkt dat er meer achter zit. Want wat deed de journalist bij de Blauwe Bosjes, terwijl hij helemaal niet van de natuur hield? En dan had hij het ook nog over een belangrijk artikel, dat zou inslaan als een bom.

Mink en Jools, het nichtje van Herman, zijn vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd en volgen alle sporen die de journalist heeft achtergelaten. De wereld waarin hij zich begeven heeft, blijkt behoorlijk schimmig te zijn. Hoe meer Mink ontdekt, hoe dieper hij in de problemen raakt. Is hij zijn leven nog wel zeker?


Recensie door mijn zoon

De oom van Jools wordt dood aangetroffen, iedereen denkt dat het een ongeluk was, alleen Mink niet en hij gaat op onderzoek uit.

Ik vond het een leuk en spannend boek. Ik werd er helemaal ingezogen en wilde het de hele tijd lezen. Ik kan het echt aanraden aan andere kinderen, het is echt een heel goed boek.

Het EOS-project – Mirjam Mous
Hardcover, 304 pagina´s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kansloos

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een waarschuwing: Ga nooit naar buiten, vertel altijd de …

Share
Share