Tina-dag XL 2015 in Duinrell [verslag]

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-1Zondag 27 september was het zover….met een stel meiden de auto in om af te reizen naar attractiepark Duinrell in Wassenaar, voor de (sinds 1991) jaarlijkse Tina-dag! Het thema van de Tina-dag XL was dit jaar “Wild West”, dus ik mijn rode bandana om, hoeden uit de kast gehaald en Floortje een ruitjesblouse aan met een giletje…we kwamen al helemaal in de stemming!

Het was wel een eindje rijden, maar het was gezellig in de auto.
Toen we in de buurt kwamen, kon je dat aan de meisjes merken ; ze zagen auto’s rijden waar ook “Tina-dag-meisjes” in zaten en er werd flink gegiecheld en naar andere auto’s gezwaaid…

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-24 tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-26

Vanaf de parkeerplaats was het even zoeken, want ik was even vergeten dat ik als “pers” op P1 had kunnen gaan staan, maar ben gewoon met de horde meegereden…Dat betekende wel dat we helemaal terug moesten lopen naar het begin en ik moet eerlijk zeggen dat ik het parkeerterrein een doolhof vond…

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-25

Vlak voordat we de hoofdingang in gingen, kwam er een ontroostbaar huilend Tina-meisje aanlopen , uit de richting van de ingang….boos op haar ouders :”Ik ZEI TOCH dat we hadden moeten reserveren!!” Oeps…ik hoop niet dat die mensen net zover gereden hadden als wij, want leg DAN je dochter maar eens uit dat ze niet maar binnen kan omdat de kaartjes uitverkocht zijn…. Dat gaan ze volgend jaar vast anders aanpakken!

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-1

Na een groepsfoto bij de ingang en een sanitaire stop gingen we vol verwachting aan onze eerste Tina-dag beginnen. Behalve de gebruikelijke attracties, waren er allerlei activiteiten speciaal gericht op “pubermeisjes”. Heerlijk vonden ze het. Het had iets weg van de huishoudbeurs, maar dan een “Junior-editie” haha. Ik was in ieder geval blij dat ik mijn boodschappenkarretje bij me had.

 tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-3 tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-5

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-23Er was zoveel te beleven, dat er keuzes gemaakt moesten worden, want het was onmogelijk ALLES te zien en te doen op 1 dag.
Voor de echte fans is het misschien een idee om tijdens de Tina-dagen een weekendje in een Duingalow te boeken, dan kun je twee dagen uit je dak gaan en shoppen!

De meiden kregen bij binnenkomst een keycoard om hun nek met een bonnenboekje. Hierin waren allerlei aanbiedingen te vinden, je kon aan wedstrijden meedoen en aan activiteiten deelnemen. Heel handig. Verder kregen we een plattegrondje, waarop terug te vinden was waar we alle Tina-dag-activiteiten waren.

Van de YouTube helden hebben we Zomear gezien.
Enzo Knol had een stand in de YouTube-hoek met zijn eigen lijn ; Knol Power. Ik heb meisjes gezien die het shirt direct droegen en een moeder met een rugzak met het KP-logo….helemaal hot…

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-19

Op het grote podium hebben we Sarah & Julia op zien treden.
(Zij werden in 2013 3e op het Junior Songfestival en brachten begin dit jaar het nummer “ik ben ik, jij bent jij” uit, de titelsong van de film “Jack bestelt een broertje“).
Ook hebben we mogen genieten van een optreden van Nick en Simon (geen verdere uitleg nodig lijkt me 😉 ).

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-nick-simon
En dit alles in een heerlijk zonnetje! Wat een extra sfeer brengt dat met zich mee…

Verder hebben we vanuit de zweefmolen nog wel busjes gezien, die stapvoets door het park reden met de knipperlichten aan….waarschijnlijk nog meer BN-ers, maar we wilden behalve optredens bekijken natuurlijk ook wat adrenaline door ons lichaam voelen!
Josephine en Babette hadden ieder een vriendinnetje mee, waarmee ze samen nog wat coole attracties konden bezoeken.

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-13

De vier oudsten waren al samen in de “Mad Mill” geweest, waar we eerst met z’n zessen in wilden, maar Floortje had haar lengte nog niet mee en mocht er dus niet in….
tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-4Babette en haar vriendin zijn daar later nog een keertje in geweest, toen we op Josephine en haar vriendin stonden te wachten…

Die gingen heel dapper in de Falcon….een achtbaan die eerst LOODRECHT omhoog gaat, om vervolgens een heel stuk LOODRECHT naar beneden te storten en vervolgens over de kop te gaan….
Toen ze eruit kwamen moest ik van Josephine haar hartslag even voelen….die bleef nog een heel poosje tekeer gaan….
De meisjes zijn ook nog met z’n allen in de “kikkerachtbaan” geweest….daar mocht ook Floor in…

En dan hebben we nog de afdeling “shoppen”.
Echte meiden houden van shoppen…..
En waar kun je dan beter terecht dan hier, waar alles is aangepast op meisjes van jouw leeftijd….
We kwamen thuis met een Vogue-rugtas, gevuld met allerlei producten als deo’s , geurtjes en shampoo…

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-11

Zodra je een Vogue-stand naderde, rook je dat al van verre! Die meiden proberen natuurlijk alles uit…. Ook hebben ze make-up en nagellakjes gescoord en een “pukkeltjes-crème” van de Hema …

Bij de stand van “De Wakkere Muis” hebben we met de kortingscoupon voordelig boeken kunnen kopen van Geronimo Stilton. En allebei de vriendinnen wilden nog een aardigheidje voor hun zus kopen…heel lief. (Dat werd iets te snoepen…dan zit je altijd goed!) Ook zat er een coupon in het boekje om een gratis tasje op te halen, met als opdruk het logo van “Wild West Tina-dag 2015” , om op school de blits mee te maken!

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-27 tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-12

En bij de stand van “Just Dance” , het welbekende dansspel voor op de spelcomputer, hebben we een coupon ingeleverd waar je een “Just Dance-goodiepakket” kon winnen….je weet het maar nooit ! Bij de stand van Nerf Rebelle kon je een sleuteltje grabbelen, waarmee je mocht proberen een kluisje te openen. Als de kluis open ging, mocht je de inhoud hebben, maar helaas…..bij allevijf de meiden bleef het deurtje dicht….

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-9

Maar niet getreurd; we hebben een TOP-DAG gehad en hebben genoten van het weer, de optredens, het shoppen, de attracties en de gezelligheid!

tina-dag-xl-duinrell-2015-verslag-copyright-trotse-moeders-albertine-14

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kijk mee: Nederlandse BN-ers in het ijs bij de presentatie van de stemmencast voor Angry Birds 2

Wat is nu een betere omgeving voor de presentatie van de stemmencast voor Angry Birds …

Share
Share