Een heel jaar lang voorlezen

Screenshot 2014-04-01 at 20.34.34Een heel jaar lang voorlezen is onderverdeeld in maanden, die aangegeven zijn met verschillende kleuren. De verhalen en gedichten zijn eenvoudig van plot en voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar goed te begrijpen dankzij de toegankelijke woordkeus. De vrolijke illustraties maken dit voorleesboek tot een feestje voor elke dag.

Recensie

Screenshot 2014-04-02 at 09.34.07De titel zegt het al: dit is een boek met een verhaaltje of versje voor iedere dag (zelfs in een schrikkeljaar!). Het is een lekker dik boek, vierkant, dus grote pagina’s en bij het doorbladeren valt me op hoe kleurig en vrolijk de uitstraling is. De verhalen en versjes zijn verschillende van lengte, soms maar vier regels en nooit langer dan twee pagina’s, dus altijd goed te doen voor het naar-bed-gaan. Zelfs naast de boeken die ik nu aan het voorlezen ben aan de kinderen, past nog wel een extra verhaaltje of versje uit dit boek.

Screenshot 2014-04-02 at 09.32.25Daar zijn mijn kinderen het (natuurlijk) mee eens, dus na de vaste voorleesronde zoeken we de datum van vandaag (02 april) op. Het is een leuk rijmpje over een varkentje. Mijn oudste van 10 vindt het een beetje kinderachtig, maar de tweeling (7 jaar) geniet. Wat voorlezen betreft ben ik vrij eenvoudig over te halen tot nog een verhaaltje en dus lezen we het versje van gisteren en het verhaal van 31 maart. En dan is ook mijn oudste verkocht, want hij kan humor in verhalen wel waarderen.

Screenshot 2014-04-02 at 09.28.02Ondanks dat de verhaaltjes niet lang zijn, zijn we ongemerkt een half uur verder wanneer ik een eind maak aan het “toe mama, nog ééntje”. De tekeningen zijn namelijk ook erg leuk en nodigen uit om tot in de details goed te bekijken. We hebben enorm veel plezier gehad aan ons eerste rondje ’terug in de tijd’ door dit boek. Vanaf morgen ga ik me beperken tot één verhaal of versje per dag heb ik mezelf en de kinderen beloofd. Maar dat wel een heel jaar lang!

Een heel jaar lang voorlezen – Georgie Adams & Selina Young
Voorleesboek, gebonden, 264 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share