Delicious. Het kookboek

Delicious, het bekende kook magazine, heeft een eigen kookboek uitgebracht. In het boek vind je 120 nieuwe recepten voor elk seizoen, van ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip en onweerstaanbaar zoet. De recepten komen van Valli Little, de food director van de Australische Delicious. Inspiratie voor haar seizoensrecepten doet zij overal ter wereld op.

Recensie
Wat een mooi kookboek! Prachtig om te zien en als je het in je handen hebt, gaat het meteen kriebelen om iets lekkers te maken. De opbouw is duidelijk en origineel. Namelijk per seizoen. Daarnaast staat er per seizoen een voorbeeld menu met een voor-, hoofd- en nagerecht. Als je dus als je even geen tijd hebt om zelf verschillende gangen bij elkaar te zoeken, neem je gewoon een van de vier voorbeeld menu’s. Ook staan er lunch- en ontbijt gerechten in, die heerlijk luchtig en fris zijn. Denk bijvoorbeeld aan de een Rundercarpaccio met aardbeien vincotto. Denk je nu: “wat is vincotto?”. Niet gevreesd, dit soort termen staat allemaal kort en makkelijk uitgelegd onderaan het gerecht.

Als eerste ging ik kijken naar wat mij lekker leek en daarnaast ook gelijk naar de ingrediëntenlijst per gerecht. Het viel me op dat er veel gerechten bij zitten die in een handomdraai te maken zijn met weinig ingrediënten. Maar gelukkig ook een aantal gerechten waarbij je lekker lang in de keuken kan staan om alle ingrediënten bij elkaar te brengen om zo een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. De mooie foto’s geven ook een goed beeld van hoe je het kan presenteren.

In Delicious het kookboek zijn de gerechten opgenomen waarvan, volgens de schrijver,  de gasten altijd ‘mag ik nog een beetje?’ vragen en dat gevoel kreeg ik zelf ook heel erg. Zo hebben we het gerecht ‘Paddenstoelen uit de oven met feta’ gemaakt. We waren maar met z’n tweeën en gelukkig was dit gerecht voor 4 personen gemaakt! We moesten dan wel wat hapjes afstaan aan onze dochter van 2 jaar en ook zij smulde ervan en vroeg om meer. Maar het was helaas al op…

Is er dan niets op aan te merken? Jawel. Ondanks het totale positieve beeld van dit receptenboek blijf ik kritisch en merk ik op dat bij de recepten die wij probeerden de verhoudingen niet klopten. Zo had ik bij de gevulde portabello’s veel te veel vulling voor de 4 paddenstoelen die ik had gehaald. Ook de Aziatische kippensoep met kokosmelk was voor ons te scherp. En ja, we houden ontzettend van pittig! Zo is onze bovenste plank van de koelkast bezet door 20 verschillende soorten sambal. Daar ligt het dus niet aan. Uiteraard kan het zijn dat de rode pepers, die wij hadden gehaald in de toko, wat pittiger waren. Dat zie je niet aan de buitenkant. Los daarvan denk ik dat iedereen die dit boek koopt, van koken houdt en dus ook wel zijn eigen smaak kent qua pittigheid.

Wij hebben nu alleen een aantal herfst- en winter recepten geprobeerd. Ik heb al zin in de lente en de zomer. Om dan bijvoorbeeld de heerlijke Basilicumcitroenlimonade te gaan maken! Met dit kookboek heb je echt voor ieder moment van de dag, in elk seizoen een heerlijk recept!

Delicious. Het kookboek – Valli Little
Kookboek, paperback, 224 pagina’s, Fontaine Uitgevers
Bestel dit kookboek hier>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share