Hete kip. Het klinkt heter dan het kan zijn hoor. Wanneer je rustig aan doet met de sambal (je weet zelf wel wat je kinderen aankunnen) is de kip niet zo heet, maar wel heerlijk van smaak. Ook als vegetarisch recept kan dit gemaakt worden met stukjes En Dés van Quorn.
Nodig:
6 kippenbouten (zonder vel)
125 gr. boter
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker.
1 theelepel sereh-poeder
2 blaadjes salam
1 mespunt laospoeder
1 volle eetlepel sambal
2 bouillonblokjes
Ketjap
Bereiding:
De kip aanbraden en daarna de fijngesneden ui en knoflook toevoegen en alle kruiden.
Sambal en ketjap over de kip schenken, zodat de kip bruin is.
Een scheutje water toevoegen en ± 1u laten sudderen.
De kip op een schaal leggen en de gezeefde saus er over gieten.
Als variatie is dit recept ook mogelijk met kipfilet (dan is de suddertijd veel korter).
Dit recept kan gecombineerd worden met van alles naar smaak. Bijvoorbeeld met rijst en even in olie gesmoorde groentevariatie. De groenten zijn dan “beetgaar” het lekkerst. Wij hebben het (zie foto) ditmaal gegeten met verse aardappelpuree en spinazie.
Smakelijk eten.