Little Tikes Activity Garden [recensie]

activity-3Dit vrolijk gekleurde Little Tikes speelcentrum biedt veel leuke speelmogelijkheden die de motorische ontwikkeling stimuleren! Zo is er een ballen-rolbaan, een verrekijker, vormensorteerder, piano en nog veel meer. Er is ook een uitneembaar speelpaneel met allerlei leuke activiteiten. De Activity Garden kan worden opengeklapt, of gesloten worden gebruikt.

Recensie

Met de entree van de grote doos met het Activity Speelcentrum doken er meteen twee kinderen op deze nieuwe attractie. Van de plaatjes op de doos werden ze al enthousiast. Mijn man zuchtte wel even bij het openmaken van de doos bij het zien van zoveel losse onderdelen die ook nog allemaal apart in plastic en karton verpakt waren. Maar het in elkaar zetten was prima te doen.

Grappig was dat de losse onderdelen meteen tot de verbeelding spraken van onze dochter van net 2. De vormen en verschillende kleurtjes werden uitgebreid bekeken en de losse spelelementen verkend.

Eenmaal in elkaar wilde onze dochter er graag mee spelen en ook onze zoon van vijf wilde graag kijken wat hij nog allemaal kon met dit huis. activity-2Wat leuk is, is dat je het huis op 2 manieren in elkaar kan zetten. Enerzijds als vierkant huisje, anderzijds als een rij. Het vraagt om een andere manier van spelen en dat is leuk.

Prettig is dat rondom allerlei speelgoed zit dat appèl doet op verschillende handelingen of ervaringen: ballen laten rollen, vormpjes in de stoof doen, klingelen met de deurbel, kijken door de verrekijker, deuren en ramen open en dicht doen etc.Screenshot 2014-06-29 at 23.10.08

De leeftijdsaanduiding, van 6 maanden tot 3 jaar, klopt wat ons betreft niet helemaal. Onze dochter speelt er mee maar is fysiek al aan de grote kant. Ze probeert iedere keer weer het glijbaantje, maar past daar eigenlijk niet meer op. Anderzijds is het voor kinderen van een half jaar wel echt te ingewikkeld en motorisch ook nog lastig. Wel kunnen ze dan al goed spelen met het activity board wat je gemakkelijk uit het huisje haalt om los te gebruiken.

Screenshot 2014-06-29 at 23.09.52De activity garden laat zich gemakkelijk verplaatsen en zo spelen onze kinderen er het ene moment mee in de woonkamer en het volgende moment op een kleed in de tuin. Nadeel is dat het geheel best veel ruimte in neemt, ook als je hem even in twee stukken maakt. En even uit elkaar halen doe je niet want er zitten toch ook nog best wat schroefjes in.

Al met al is het een vrolijk speeltoestel met erg veel mogelijkheden waar kinderen zowel binnen als buiten uren mee kunnen spelen.

Activity Garden – Speelcentrum
Little Tikes, geschikt voor binnen en buiten
Bestel dit speelgoed hier >>>>

activity-1

Screenshot 2014-06-29 at 23.22.35

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Little Tikes “gootsteen en kookplaat”

Met de ‘Gootsteen en Kookplaat‘ wordt een veilig oefenterrein geboden aan de keukenprinsen- en prinsessen …