Meivakantie – blog: inpakken

Een week op vakantie via Vacanceselect klinkt heel relaxed. Tot het moment bijna daar is. “De dag waarvan je wist dat die zou komen”, zal ik maar zeggen, want dan moet er ingepakt worden….

Screenshot 2014-05-03 at 19.43.12Inpakken en wegwezen, was het maar zo simpel. Gelukkig had ik er in mijn werkplanning rekening mee gehouden en een halve dag ‘leeg’ gepland, want hoewel een vliegtuig stukken groter is dan de auto waarmee wij normaal gesproken als gezin mee op vakantie gaan, is de hoeveelheid bagage die mee kan een stuk kleiner. En de huisdieren kunnen er ook niet in mee.

Voor een goed onderkomen voor de vissen (die blijven gewoon in de vijver), de cavia’s (naar de overburen), de konijnen (thuis, verzorgd door de overburen) en de hond (bij vrienden) is gezorgd. De planten mogen een week zonder water, dat gebeurt wel vaker…. Nu dus “alleen nog maar” inpakken.

We gaan naar Spanje, vlakbij Barcelona, naar een mooie camping met zwembaden en op loopafstand van een zandstrand. Bij het boeken van de tickets had ik optimistisch twee koffers voor in het ruim bijgeboekt. Uit ervaring weet ik dat hoe meer je mee kùnt nemen, hoe meer je ook meeneemt en ik stelde mezelf toen voor de uitdaging om zo weinig mogelijk mee te nemen. Nou… dat heb ik geweten!

Screenshot 2014-05-03 at 19.42.45Bij de reis was het linnengoed al afgesproken, maar handdoeken wilden we zelf meenemen. Dat is voor 5 personen al vrij veel volume kan ik je zeggen. Voor drie kinderen nachtgoed, ondergoed, zomerkleding en toch ook wat warme spulletjes, boeken, laptop en oplader en kleding voor mezelf en manlief. Zwemkleding, toiletspullen, sandalen en de lievelingsknuffels van de kinderen. Gewicht verdelen (maximaal 20 kilo per koffer) en toen paste het niet…

Gelukkig had ik net een nieuwe koffer gekregen, die als handbagage mee kon en waar 10 kilo in vervoerd mocht worden, dus alles weer opnieuw verdeeld, een aantal kledingstukken er uit gelaten, knuffels èn een handdoek in de eigen rugzakjes van de kinderen gestopt en toen was dan toch alles klaar voor de reis. Pfffff, alleen al de stress van het inpakken, maakt dat ik niet kan wachten tot we er zijn!

Screenshot 2014-05-04 at 08.27.11

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share