Just Dance 2019 [review]

We hebben een versie van Just Dance in huis, waar af en toe nog op gedanst wordt. Ik vroeg me dan ook echt af waarom er ieder jaar een nieuwe versie verschijnt…. Aan de reactie van mijn tweeling bij de aankondiging dat we Just Dance 2019 mochten uitproberen, was dat een vreemde gedachte. Volgens hen is deze versie nog ‘cooler’, staan er nog ‘vettere’ hits op en kun je nog meer dan voorheen. 

Algemene informatie
Bekijk op bol.comJust Dance 2019 is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, Wii U, Wii, PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360. Dans op vele nieuwe hits, van gloednieuwe hits zoals ‘One Kiss’ van Calvin Harris & Dua Lipa, ‘Finesse (Remix)’ van Bruno Mars Ft. Cardi en Ben ‘Bum Bum Tam Tam’ van MC Fioti, Future, J Balvin, Stefflon Don & Juan Magan, tot klassiekers zoals ‘Rhythm Of The Night’ van Ultraclub 90.

Nog nooit is het zo gemakkelijk geweest om te dansen met Just Dance. De gloednieuwe menustructuur van Just Dance 2019 geeft suggesties op basis van de dansstijl van de speler. Daarnaast kan de speler kiezen uit diverse afspeellijsten. Verder zijn er verschillende modi waar spelers uit kunnen kiezen. De kleinste dansers kunnen terecht in de Kids Modus. Met acht nieuwe, kindvriendelijke dansroutines dansen kinderen hier op speciaal uitgekozen nummers. Dansen in je eentje is leuk, maar dansen met vrienden en familie is nog veel leuker. Voor meer algemene informatie, klik <hier>

Onze ervaring
Als eerste viel het hernieuwde enthousiasme op waarmee mijn tweeling Just Dance 2019 ontving. Ze vinden dansen erg leuk, maar ze konden haast niet wachten tot deze game geïnstalleerd was. Ze namen niet eens de tijd om het menu goed te bekijken, maar waren het in no-time eens over de eerste uitdaging: Finesse van Bruno Mars. Just Dance 2019 is prima alleen te doen, maar voor de tweeling is het helemaal fijn dat je ook met meerdere tegelijk kunt dansen.

De ‘dansmoves’ staan duidelijk aangegeven en voor mij als toeschouwer ziet het er echt leuk uit. Nu ben ik sowieso een moeder die al snel Supertrots is op wat mijn kinderen kunnen en doen, maar echt, het ziet er bijna ingestudeerd uit, zo passen de dansbewegingen op de muziek.

Tijdens het dansen verschijnt commentaar zoals “good” en “perfect”. Ieder kind heeft zijn eigen scores en ze zien het dus als een ‘dance-battle’.

Toch merk ik dat het hen weinig doet wanneer ze ‘verliezen’ of ‘winnen’, ze gaan gewoon vrolijk door naar een nieuwe game. Dat is bij bijvoorbeeld bordspelen wel eens anders…. Het dansen werkt kennelijk verslavend, ze blijven bezig. Bij een dans met ‘Pac-Man’ schieten ze allebei zo in de lach dat ze de bedoelde dansbewegingen niet meer kunnen maken: heerlijk!

Ik denk dat de tweeling gelijk heeft: het is een goed idee om een nieuwe versie van Just Dance aan te schaffen, zelfs wanneer je er al een oudere versie van in huis hebt. Je kinderen kunnen zich urenlang op een actieve manier vermaken, het is goed voor de motorische ontwikkeling en het is enorm leuk om naar te kijken!

En je kunt als ouder zelf natuurlijk ook meedoen. Er zijn ook songs die voor onze generatie uitnodigen om te dansen, en dat is ontspannend voor jezelf en voor je kinderen!

Just Dance 2019 bekijk / bestel je hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Pokémon Sword – game [recensie]

Zoals jullie waarschijnlijk weten, heb ik drie prachtige kinderen. Maar ik heb ook een aantal …