Voorleesverhalen over de bende van vier

De tweeling Mies en Jet, hun jongere broertje Kees en hun vader maken er voortdurend een rommeltje van als mama naar kantoor is of weer eens een vergadering heeft die uitloopt. Papa draait zijn hand niet om voor een ballenbak in de kamer of een matrassenglijbaan van de trap. En als mama doodmoe thuiskomt van een dinertje met klanten en snakt naar een warm bad, blijkt de badkamer ineens veranderd in een surfparadijs, met ene echte surfplank en golven die over de rand van het bad heen klotsen. Geen wonder dat ze begint te zuchten als papa weer enthousiast roept: “Ik heb een idee!”

Recensie
Het poepkasteel en andere voorleesverhalen over de bende van vier valt natuurlijk alleen al op door de bijzondere titel. Mijn dochter sprong dan ook meteen enthousiast op de bank, want een verhaal over poep is natuurlijk altijd goed!

Maar naast het poepkasteel bleken er nog negen zeer humoristische verhalen in te staan. De onderwerpen zijn allemaal zeer gevarieerd, maar er is steeds een ding wat terug komt: Bij papa kan en mag alles! Kinderen zullen dan ook smullen van de verhalen, want de meeste dingen zullen ze thuis niet mogen… Waarschijnlijk zelfs niet als papa alleen thuis is!

De bende van vier bestaat uiteraard uit de drie kinderen en het grootste kind; papa zelf. Zijn de papa’s van Nederland nu echt zo vele gekker als de mama’s of is dat maar schijn? Of je de situatie nu wel of niet herkent, de verhalen – met schitterende prenten – zijn werkelijk om te smullen!

Het poepkasteel en andere voorleesverhalen over de bende van vier – Sunna Borghuis
Prentenboek, hardcover, 62 pagina’s, Gottmer Uitgevers Groep

Lees ook:
Met oma en opa aan zee
Zingen op de achterbank
Op een grote paddenstoel

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share