Bedankt juf/meester

Nu het bijna zomervakantie is, moet er weer afscheid genomen worden van de meester of juf van je kind. Je kan een reep chocola geven, maar je kan ook voor iets kiezen dat persoonlijker is. Het boek Bedankt juf/meester bijvoorbeeld. Een boek met grappige en kleurrijke tekeningetjes en opdrachtjes voor je kind, zodat hij/zij een superpersoonlijk cadeautje voor juf of meester heeft.

Recensie
Achterop Bedankt juf/meester staat dat je dit boekje aan je juf of meester kunt geven, als aandenken zodat zij/hij je niet vergeten. En dat je erin kunt vertellen wat je nooit verteld hebt, maar toch eigenlijk wel wilt vertellen …

Bedankt juf/meester is een boekje met een knipoog: welke bijnaam heeft zij/hij gekregen, hoe lang is het lontje van juf/meester? zijn een paar voorbeelden hiervan.

Je kind wordt uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan: om te gaan tekenen, knippen en plakken en om op te schrijven wat hij/zij van juf/meester vond dit jaar. Want hoe zag juf er ook al weer uit? En wat is zo ongeveer de gemiddelde humeurlijn van meester? En wat zegt meester of juf als hij of zij boos is? Maar er wordt ook gevraagd om wat over jezelf te vertellen. Bedankt juf/meester eindigt natuurlijk met een rapportcijfer.

Al dook mijn kleuter gelijk op het boekje vol gezellige illustraties, ik vind bedankt juf/meester vooral gericht op oudere kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Zij doorzien de grapjes en de knipogen beter dan kinderen uit de onderbouw. Het boekje is wel een manier om met je jongere kind(eren) te praten over hun juf en over het afgelopen schooljaar. Ik denk dat het boek niet alleen leuk is voor juffen en meesters om te krijgen, maar dat het ook een bron van inspiratie kan zijn om samen met je kind een herinneringsboek over de schooltijd te maken. Er staan allerlei aanknopingspunten in en van het een komt het ander.

Tenslotte zou ik mijn kind Bedankt juf/meester niet voor iedere juf laten maken. Ik kan me zo voorstellen dat er juffen en meesters zijn die de humor in het boekje uiteindelijk niet heel erg kunnen waarderen, het past beter bij de een dan bij de ander, nietwaar? Maar uiteindelijk zal iedereen het leuk vinden dat er op deze manier veel tijd is besteed aan een leuk afscheidscadeautje.

gegevens
Bedankt juf/meester – Gerard Janssen
doe-boek, paperback, 104 pagina´s, Snor Uitgeverij
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Ik + jij = wij
Kijk, ik ben een piraat
Van wie is dat huis?

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share