Zelf jam maken: vijgenjam [recept]

ingredienten-vijgenjam-trotse-moedersZelf jam maken is leuk om te doen en geeft de mogelijkheid eens andere smaken te maken. Zoals vijgenjam. De moeilijkheid van deze jam is misschien om aan verse vijgen te komen. Maar, als je ze hebt, maak je heel gemakkelijk iets heel lekkers.

Nodig:
1 kg. vijgen
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels geleisuiker speciaal.( deze is minder zoet dan gewone, en zorgt voor smaakbehoud van de vrucht). Is tevens bindmiddel.

Bereiding:
trotse-moeders-vijgWas de vijgen, schil ze, indien mogelijk, wat af en snijdt ze doormidden.
Doe ze in een pan samen met de citroensap en aan de kook laten komen.
Zelf heb ik ze hierna met de staafmixer kort-gedraaid. Maar dat is naar behoefte.
Voeg daarna de 4 eetlepels geleisuiker toe.
1 minuut door laten koken en meteen in schoongemaakte potjes doen.
Zet deze ruim 10 minuten ondersteboven weg.
Draai daarna om en dan af laten koelen.
De jam kan op brood gegeten worden.
Maar, op een toastje met een stukje kaas is ook een delicatesse.

Geniet er van.

zelf-jam-maken-vijgenjam-trotse-moeders

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Pip & Nut pasta – gezond èn lekker! Inclusief recept-tip

Noten zijn gezond. Ze bevatten goede vetten, proteïne, vitamine E en magnesium. Als enthousiast marathonloopster, …

Share
Share