Bij Anky van Grunsven kijken naar de nieuwste paardenfilm: Bibi & Tina 3 [verslag]

Er wordt vaak een feest gemaakt van een première, maar de nieuwste Bibi & Tina film werd wel op een heel bijzonder locatie voor het eerst vertoond: bij Anky van Grunsven

We werden welkom geheten met koffie, sap, heerlijke koekjes en popcorn-met-fruitsmaak en konden kiezen tussen heuse hooibalen of banken om op te zitten. En toen was het, in aanwezigheid van deze onovertroffen kampioene dressuur en een aantal genodigden en mensen van de Nederlandse stemmencast (waaronder Sarah & Julia), genieten van de avonturen van Bibi, een meisje wat kan toveren, haar vriendin Tina en andere bekenden uit de eerdere films.

Mocht je de eerdere films niet gezien hebben, is dat geen probleem: de verhalen staan volledig op zichzelf.

In Bibi & Tina 3: De jongens tegen de meiden wordt er een kamp georganiseerd waar jongeren iedere dag een soort wedstrijd krijgen waarmee sterren verdiend kunnen worden. Er worden teams gemaakt, waarbij de vriendinnen gezelschap krijgen van een Franse jongen omdat Alex, de vriend van Tina, met twee ‘populaire’ jongens samen een team vormt. Verder zijn er teams met padvinders, nerds, ‘föhnmeisjes’ en een waarin de graaf, vader van Alex en grootgrondeigenaar (ook van de omgeving van het kampeerterrein) in deelneemt.


Het team van Alex speelt vals, zonder dat Alex dat merkt. Bibi mag niet toveren (heksencode) maar wordt wel steeds bozer waardoor er uiteindelijk een strijd uitbreekt: de jongens tegen de meiden.

Er spelen nog een aantal andere zaken tussendoor: de hormonen spelen volop bij de pubers die aan het kamperen zijn. Verder is er nog een jongen die een verkeerde paddenstoel eet en een trip ervaart (zelf vond ik dat een vreemd onderwerp in een film als deze…). Bibi en Tina ontmoeten ‘Kakmans’, die helemaal zennnn in het bos woont. Door een smoothie met kruiden die ze bij hem drinken, raakt Bibi haar toverkunsten kwijt, wat erg lastig is wanneer er ook nog een bosbrand ontstaat! Gelukkig loopt het allemaal goed af.

Wat ik ook wel heftig vond, was dat een jongen Bibi tegen haar zin een kus gaf en daarna in een donkere grot achter dreigde te laten. Ook dat wordt prima uitgewerkt later, met excuses etc en was een goede aanleiding om het gesprek met de tweeling later op die dag over ongewenste intimiteiten te hebben (hoewel ze nog in de fase zitten van zoenen = getver, is het niet verkeerd om het ook over dit soort onderwerpen te hebben).

Mijn tweeling heeft echt enorm genoten van de film. Ze zijn weg van de wasbeer die er in voorkwam, vonden dat er veel gezoend werd (“bah”) en vonden de film erg spannend, vooral toen er brand was. Mijn vriendin en ik waren erg onder de indruk van de prachtige beelden, de mooie natuur, de paarden. Ook wij hebben genoten. Kortom: ook deze derde Bibi en Tina film is een aanrader, en niet alleen voor paardenliefhebbers. Tip: wanneer je met je kinderen naar de film gaat, blijf dan zeker ook zitten bij de aftiteling!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …

Share
Share