Shopaholic grijpt in

cover shopaholic grijpt inBecky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Recensie
Tijdens het verlof van mijn laatste zwangerschap, en dat is alweer zo’n tien jaar geleden, liep ik met mijn dikke buik door de boekhandel. Ik was vrij, aan het wachten op de bevalling want ik was er wel klaar mee en wist niet zo goed waar ik met al die vrije tijd naar toe moest. Oudste was net naar school, pas vier jaar, en ik had overdag alle tijd van de wereld. En in die boekhandel zag ik een bundel liggen met de eerste drie delen van de Shopaholic-serie van Sophie Kinsella. Perfecte literatuur voor op vakantie of in bed vind ik. Of voor tijdens zo’n zwangerschapsverlof dus. Ik vind de serie erg vermakelijk en heb de afgelopen tien jaar alle delen wel gelezen. Elke keer denk ik dat het wel klaar is, maar dan heeft Kinsella toch weer een nieuwe twist bedacht. Becky gaat trouwen, krijgt een baby, … en iedere keer is er toch weer nieuwe aanleiding voor Becky om helemaal uit haar dak te gaan.

IMG_5379

Waar de serie begon met de koopverslaving van Becky (en waarvan ik me echt wel eens heb afgevraagd waar ze alle toch van betaalde, wat uiteraard een van de problemen was), heeft Becky zich in mijn ogen in de laatste delen ontwikkeld tot iemand die vooral mateloos gedrag vertoont en zich vol in dingen stort (om uiteindelijk ook weer veel te veel geld uit te geven).

Na deze lange inleiding, ik was erg benieuwd naar dit gloednieuwe deel Shopaholic grijpt in … Eerste conclusie is dat ik Shopaholic grijpt in een stuk leuker vond dan het voorgaande deel ‘Shopaholic naar de sterren’. Daar kwam ik niet goed doorheen, terwijl dit weer als een trein las. Becky krijgt steeds meer profiel. Dit keer maar ze zich dusdanig zorgen over de situatie en voelt ze zich zo verantwoordelijk, dat ze geen troost meer vindt in het shoppen. Ook blijkt dit keer weer dat Becky niet een oppervlakkig meisje is dat alleen in uiterlijkheden geïnteresseerd is, maar het is een slimme tante die ook echt problemen weet op te lossen.

IMG_5380
Shopaholic grijpt in gaat naadloos verder waar het vorige deel is gebleven. Natuurlijk is het leuk de voorgaande delen gelezen te hebben, dan ken je ook alle personen die een rol spelen én snap je een beetje wat er gebeurd is, maar wat mij betreft is het niet per sé noodzakelijk.

In dit deel komen alle vertrouwde familieleden en vrienden voor. Ook de bekende elementen, als de antwoordmailtjes die Becky van deze en gene ontvangt, zijn onderdeel van dit boek. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar de mailtjes die Becky zelf schrijft, die moeten hilarisch zijn …

IMG_5378
Shopaholic grijpt in speelt zich af in het woestijngebied in de buurt van Las Vegas in de Verenigde Staten. Becky gaat gokken in Vegas, maar gaat ook naar een countryfair in Arizona. Ze weet zichzelf bij al deze verleidingen uitstekend in de hand te houden. Zorgelijk detail vind ik wel dat haar dochtertje dezelfde trekken heeft als mama ;-), ook Minnie wil niets liever dan kopen, kopen, kopen …

IMG_5381
Wat ik altijd jammer vind bij series, is dat uitgevers op een gegeven moment besluiten de cover te veranderen. Ik begrijp best dat ze op een gegeven moment er verouderd uitzien, maar een hele serie in je boekenkast naast elkaar waarvan je op afstand ziet dat ze bij elkaar horen, ziet er best goed uit. IMG_5377Voor de Shopaholic-serie geldt dat de cover van Shopaholic grijpt in al weer afwijkt van het vorige deel uit 2014 en die wijkt flink af van de delen daarvoor.

Maar het gaat natuurlijk om de inhoud en die is wat je verwacht van Sophie Kinsella. Een boek dat lekker leest, dat onderhoudend is en je eigenlijk niet aan de kant wil leggen en dat vol humor zit. Het meest geweldige citaat uit Shopaholic grijpt in vind ik ‘… ik voel met net een panda die moet paren met een andere panda die duidelijk niet op me valt …’ Een aanrader voor liefhebbers van het genre!

Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella
Feelgood roman, paperback, 320 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share