Barbie – Dolfijnen Magie [review]

Een nieuwe Barbie-film: Barbie – Dolfijnen Magie. En een uitnodiging om deze in de bioscoop te gaan zien. Ik word er blij van en verwacht eenzelfde reactie van mijn dochter. Maar… mijn “roze prinsesje” is een grote, stoere dame aan het worden en rolt met haar ogen…. En dat terwijl ik zeker weet dat ze dit soort films echt heel leuk vindt!

Het verhaal:
In dit vrolijke onderwateravontuur gaan Barbie en haar zusjes op bezoek bij Ken. Hij loopt deze zomer stage bij een koraalrif waar onderzoek naar dolfijnen wordt gedaan. Natuurlijk gaan de zusjes lekker duiken en het rif verkennen. Plotseling stuiten ze op dolfijnen in alle kleuren van de regenboog. Het zijn zeldzame dieren die hier maar één keer per jaar komen. Na deze fantastische ontdekking zijn de meiden vastbesloten het koraal en alles wat erin leeft te beschermen.

Dan ontmoeten ze de geheimzinnige Isla, die het ook als een persoonlijke missie ziet om het koraal te redden. Barbie en haar zusjes vinden het geweldig om zo’n bijzondere nieuwe vriendin te hebben, zeker als blijkt dat zij in werkelijkheid een zeemeermin is. Maar er is geen tijd te verliezen: Isla heeft de hulp van de zusjes en de dolfijnen hard nodig om te voorkomen dat er iets ergs gebeurt met het koraal.

Gelukkig weet ik een manier te verzinnen om haar mee te krijgen naar de bioscoop. We nemen met deze film “afscheid” van haar roze-meisjes-periode. Nog 1 keer samen naar zo’n echt meisjes-meisjes-event, voor de allerlaatste keer. Stiekem weet ik dat dit niet zo is, want hoewel mijn dochter al erg groot is en echt andere interesses krijgt, blijft de roze en magische wereld zijn aantrekkingskracht behouden. Gelukkig maar, want het is heerlijk om met haar mee te kunnen genieten!

 

Naar de echte bioscoop dus! Voor ons de eerste keer voor een Barbie-film. We hebben er enorm veel op DVD en die zijn echt heel vaak bekeken. Maar nu verwennen we onszelf met een echt uitje. De film duurt ongeveer een uur, maar er is een pauze en er zijn voorfilmpjes, dus alles bij elkaar zijn we ongeveer anderhalf uur weg. Prima lengte voor de primaire doelgroep van deze film: jonge kinderen. De zaal zat dan ook vol met Trotse Moeders en kleuters (enkele in zwarte-pieten-pakjes).

En we genieten van de film Barbie – Dolfijnen Magie! In het begin van de film wordt een groene, kleine dolfijn gevangen. Als snel blijkt dat de bedoeling is om hier geld mee te verdienen. Het is namelijk een edelsteen-dolfijn en die zijn erg zeldzaam. In de film komen er nog drie andere edelsteen-dolfijnen voor, ieder met hun eigen kleur en edelsteen-naam. En er komt een zeemeermin in voor, met een magische schelp die er voor kan zorgen dat ze benen krijgt.

 

Barbie, haar zusjes en de puppies zijn op vakantie bij Ken, die voor zijn opleiding bij een centrum werkt waar de ‘boef’ (eigenaresse Marlo) een dubbele agenda heeft. Uiteraard worden Barbie en de zeemeermin Isla dikke vriendinnen en zorgen ze ervoor dat uiteindelijk alles goed komt, maar spannend is het wel!

Wat ik extra mooi vind aan deze Barbie-film is dat hij niet alleen grafisch veel mooier is dan de vroegere films, maar ook veel meer oog heeft voor details. Het is niet alleen maar stap-voor-stap het verhaal, er zitten wat extra elementen in, zoals de schattige puppies die op de achtergrond vrolijk bezig zijn, of de grappige krab. Het is een echte film, en zeker de moeite waard om met je jonge kind naar toe te gaan!

 

Barbie – Dolfijnen Magie is Nederlands gesproken. De Nederlandse stemmencast bestaat uit: Barbie: Roos van der Waerden, Chelsea: Manou Jue Cardoso, Hugo: Finn Poncin, Isla: Dilara Horuz, Ken: Levi van Kempen, Marlo: Nicoline Pouwer, Skipper: Tara Hetharia, Stacie: Elaine Hakkaart en draait in de Nederlandse bioscopen.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share