Het BBQ boek; Alles voor heerlijk buiten koken

Er gaat niets boven de smaak van perfect gegrild eten! Het BBQ-boek staat boordevol overheerlijke grillrecepten voor vlees, gevogelte, vis, schaal-en schelpdieren, groenten….en zelfs desserts!  Wat te denken van gegrilde asperges met pesto en gepofte aardappel of lamskoteletjes met kardemon, anijs en munt? Dit boek biedt een kleur aan marinades, kruidenmelanges, sauzen en bijgerechten om buiten eten nog aangenamer te maken.
En natuurlijk heel veel informatie over hoe perfect te grillen, het krijgen van de beste rooksmaak en superhandige informatie over grilltijden. Kortom, met dit boek kun je een heel jaar buiten eten, want u heeft niet perse warm weer nodig….alleen warme kleding!

Recensie:
De Zweedse topkok Paul Svensson heeft dit mooie BBQ-boek geschreven. Hij heeft tien jaar ervaring in Zweedse toprestaurants. Het BBQ-boek is mooi en handig samengesteld. Het begint eerst met een BBQ les. Er wordt hier uitgelegd hoe een grill en een barbeque werken, welke soorten barbecue’s er allemaal zijn (bijvoorbeeld gasbarbecue, houtskoolbarbecue). Daarna worden de verschillende soorten gereedschappen beschreven die handig zijn bij een barbecue. Dan volgt er een uitleg over de barbecue aansteken, grilltechnieken en de sooretn voedsel wat geschikt is.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, namelijk groenten, vlees, zeevruchten, marinades en specerijenmixen, nagerechten en brood.De gerechten die worden beschreven in de verschillende hoofdstukken zijn duidelijk omschreven. Bij elk gerecht doet topkok Paul Svensson een inleiding. Er staan veel mooie foto’s van de gerechten in dit boek. Achterin het boek staat een register, zodat je de gerechten weer makkelijk kan opzoeken.

Ik ben zelf geen “barbecue fan”, maar ik kan me voorstellen dat de mensen die dat wel zijn dit een geweldig boek vinden die ze kunnen gebruiken bij het barbecuen en grillen. Het ziet er allemaal wel erg lekker uit!

Het BBQ-boek – Paul Svensson.
Kookboek, paperback, 184 pagina’s, Kosmos.
Bestel hier via Bol.com>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …