Poesje Mauw

poesje-mauw-mies-van-hout-trotse-moedersZing de mooiste liedjes bij de kleurigste dierenprenten.
Poesje mauw
Schaapje, schaapje
Hansje pansje kevertje
Visje, visje in het water
en nog meer zang- en kijkplezier voor héél jong en oud.

Recensie
Poesje mauw is een boek vol met liedjes. Onze dochter krijgt er geen genoeg van. Alhoewel er een cd’tje bij zit vinden wij het veel leuker om de liedjes zonder cd te zingen. Onze zoon geniet er erg van wanneer we de gitaar er bij pakken om de liedjes zelf te begeleiden.

IMG_0074

Poesje mauw is in mijn ogen eigenlijk een met leuke prenten ondersteunde liedbundel. Het voordeel hieraan is dat onze dochter van twee en een half op deze manier zelf al de liedjes uit kan zoeken die ze graag met ons wil zingen.
Soms pakt ze ook zelf het boek en gaat dan op de bank zitten liedjes zingen. Zo kwam ik een keer de kamer binnen lopen en hoorde onze dochter al luidkeels liedjes zingen. Ze zat toen op de bank met poesje mauw op haar schoot.

IMG_0077

Het boek van Mies van Hout kent vele bekende kinderliedjes, bijna alle liedjes zijn voor onze kinderen bekende liedjes. Deze liedjes hebben ze op de kinderopvang of school al wel eens gezongen. Dit maakt het erg gemakkelijk om thuis lekker samen verder te zingen. De prenten bij de liedjes zijn ook erg aansprekend. Leuke tekeningen met veel heldere kleuren welke in ieder geval onze kinderen erg aan spreken.

IMG_0075
Kort samengevat een leuke liedbundel met de bekendste kinderliedjes ondersteund met mooie prenten. Het enigste wat ik nog een mooie toevoeging aan dit boek zou vinden is een inhoudsopgave met het prentje in het klein ernaast waarin kinderen nog gemakkelijker hun liedje kunnen uitzoeken en aanwijzen.

Poesje Mauw – Mies van Hout
Bekijk op bol.comPrentenboekje, kartonboekje met CD, Uitgeverij Lemniscaat
Bestel deze CD + boekje hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share