De steltenloper

Een man zit alleen in zijn hut. Nieuwsgierig naar wat zich achter de horizon bevindt, vertrekt hij op reis. Op metershoge stelten doorkruist hij bossen, woestijnen en ijsvlaktes. Volg hem op de voet en zie pinguïns over het ijs glijden, cowboys de teugels vieren…

Recensie
Kijkboeken prikkelen de fantasie en vaak bevatten de prenten zoveel dingen dat je elke keer wel iets nieuws ontdekt. Dat geldt ook zeker voor De steltenloper. Met kleurrijke, speelse prenten neemt de man je mee op wereldreis. Door de nieuwe ontdekkingen die je keer op keer doet, verandert het verhaal ook steeds en wordt het nooit saai of voorspelbaar. Bovendien bepaal jij hoe spannend het avontuur wordt, want een illustratie laat zich vaak op meerdere manieren uitleggen.

Mijn dochter heeft een levendige fantasie en dit boek is dus zeker wel aan haar besteed. Het duurt dan ook niet lang of de verhalen stromen binnen. Soms moet ze heel hard lachen om een tekening, zoals de steltenloper die met zijn stelten door de zee loopt. Hijzelf blijft droog, maar steekt even zijn hoofd onder water om te kijken wat er zoal onder hem gebeurt. Zelf vind ik het ook een mooi boek om te bekijken. De speelse prenten staan dichtbij de kinderen zelf en daardoor is het ook heel herkenbaar.

Matthias de Leeuw is 23 jaar, is net afgestudeerd en zijn debuut De Steltenloper ligt nu al in de boekwinkels. Het idee ontstond tijdens een vakantie in Noorwegen. Matthias tekende een poppetje op stelten dat door de bergen liep. Al snel volgde het idee om dit mannetje de wereld over te laten reizen. Op een gegeven moment besloot hij de mening van de doelgroep te vragen. Door middel van workshops ontdekte hij wat de kinderen er van vonden en deed hij inspiratie op voor nieuwe tekeningen. Een terugkerende vraag van kinderen was bijvoorbeeld “hoe slaapt de steltenloper dan?” Deze vraag wordt in het boek beantwoord, want natuurlijk is Matthias de Leeuw daar over na gaan denken.

De steltenloper – Matthias de Leeuw
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s Lannoo
Klik hier om dit boek te bestellen via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …