Chocolade effectief tegen hoest!

chocolate-1806_960_720“Kuch, kuch”, ik krijg spontaan een hoestbui, en dat meerdere keren per dag. Jullie waarschijnlijk ook na het lezen van dit artikel!

Er is goed nieuws! Professor Alyn H. Morice heeft een uitgebreid artikel over ‘cough’ geschreven, over hoest dus, op de website van ISSC, International Society for the Study of Cough. Professor Morice is een autoriteit op dit gebied te noemen. En deze professor, die wat mij betreft in aanmerking komt voor prestigieuze prijzen, heeft gezegd dat er iets is wat effectiever is dan de hoestmiddeltjes die je bij drogisterijen en apotheken kunt kopen.

Effectiever dan thee met honing. Ook beter dan drop en dat is prettig, want wanneer je zwanger bent, moet je voorzichtig zijn met drop, lees hier waarom >>>>

chocolate-170445_960_720Het wondermiddel, aanbevolen door professor Morice, is chocolade! In chocolade zit theobromine en dat blijkt effectiever dan het veelgebruikte codeïne. Het neemt de oorzaak van de hoest niet weg, maar zorgt wel voor een verlichting van de symptomen. Overigens neemt hij zelf liever zijn toevlucht tot whiskey bij hoest, lees hier meer >>>>

In pure chocolade zit de meeste theobromine, ruim 1,5 gram per 100 gram ongezoete chocolade. In 100 gram melkchocolade zit slechts 0,2 gram theobromine. Onderzoek heeft aangetoond dat theobromine bepaalde zenuwen blokkeert waardoor het hoesten stopt.

Wat een héérlijk nieuws! Maar, Trotse Moeders, alles met mate hè? Voor mezelf denk ik dat het verstandig is om ook preventief theobromine te nemen, ik zit te denken aan 1 ’tablet’ chocolade per dag 😀

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Venco / Red Band ijsjes

Toen het bericht in de media verscheen dat Venco / Red Band enkele van hun …

Share
Share