Pas en de pop

Boe! kids is een nieuwe leeslijn voor beginnende lezers. De serie boekjes kent steeds dezelfde hoofdpersonen. Dit zijn Kol, Boe, Nes, Pier, Wolf, Mol, Mie, Pas en Krok. In de boekjes staat steeds een van hen centraal, maar ook de anderen doen mee. Centraal in Pas en de pop staat Pas. Pas vindt een pop en gaat al haar vriendjes af om er achter te komen van wie de pop is. Pas is een klein heksje dat kan toveren, maar dat gaat niet altijd even goed.

Aan de serie Boe! kids werken verschillende bekende auteurs mee. De serie wordt geleidelijk uitgebreid tot er een variatie is beginnend bij AVI-start tot AVI-M4. Pas en de pop is geschreven op AVI M3-niveau, kinderen die halverwege groep 3 zitten zouden het goed zelfstandig moeten kunnen lezen.

Wat ik erg leuk vind aan het boekje is dat het echt een leuk verhaaltje is. Het boekje heeft leuke illustraties in vrolijke kleurtjes. De letters zijn voldoende groot en duidelijk. Achterin het boekje staat een plattegrondje van de wereld waarin Pas en haar vriendjes wonen. Ik vind het een aantrekkelijk boekje voor beginnende lezers. Wat me opvalt is dat er de laatste jaren steeds meer echt leuke boekjes verschijnen voor kinderen die leren lezen.

Wat ik ook erg waardeer, zijn de vragen aan het einde van het boekje. Vragen over het verhaaltje en vragen waarin kinderen even aan het denken gezet worden. De vragen bieden zo een opstapje richting begrijpend lezen, wat heel erg belangrijk is. Begrijpend lezen is voor alle vakken op school nodig en je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen. Ook onze dochter van 6 jaar, in groep 3 die met lezen al wat verder is dan AVI M3, vond Pas en de pop een leuk boekje. Ik merkte dat ze het vooral ook erg leuk vond om de vragen aan het eind van het verhaaltje te maken.

Pas en de pop – Nico de Braeckeleer
kinderboek, hardcover, 40 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share