Euthanasie voor kinderen wettelijk toegestaan in België

belgieMet 86 stemmen voor, 44 stemmen tegen en 12 onthoudingen is in België een wet aangenomen die euthanasie voor alle leeftijden mogelijk maakt, dus ook voor kinderen. Hiermee is België het eerste land ter wereld wat geen minimum leeftijdsgrens heeft voor euthanasie (in Nederland ligt deze op 12 jaar). Nederland is die 12 jaar.

Wanneer ‘oordeelbekwame minderjarigen’ (of de kinderen oordeelbekwaam zijn, moet door een psychiater of psycholoog worden vastgesteld) in een medisch uitzichtloze situatie zitten, ondraaglijk lijden en wanneer verwacht wordt dat ze binnen afzienbare tijd sterven is euthanasie ook voor (jonge) kinderen mogelijk in België. Ouders (of voogden) moeten wel instemmen met het verzoek tot euthanasie.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Opname levenloos geboren kinderen in Basisregistratie personen mogelijk

Op 3 februari 2019 trad de wijziging van de Wet Basisregistratie personen (BRP) in werking. …

Share
Share