Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van koken met Karin [recensie]

IMG_7392Weg met de jojodieetboeken en gehypte superfoods. Gezond en smakelijk eten was nog nooit zo makkelijk! Het recept is oersimpel: gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Je leeft lekkerder en voelt je beter zónder al die poeders, prefab-salades en stoommaaltijden vol zout, suiker en smaakversterkers. Dit is een bundeling van de twee eerder verschenen kookklassiekers Zónder pakjes & zakjes 1 en 2.

Recensie
Ik ben altijd gek geweest van koken. Vooral als ik bijvoorbeeld in het weekend of vakantie tijd heb vind ik het heerlijk dingen te proberen. Ook heb ik een pinterestbord vol inspiratie over eten.

Vroeger maakte ik veel kant en klare dingen uit pakjes. De gerechten over de hele wereld kwamen vanuit een pakje zo op mijn bord. Zeker lekker, soms wat zout, maar het was ook makkelijk.

IMG_7382Sinds een paar jaar probeer ik dat minder te doen. Haal ik graag verse producten, het liefst als ik tijd heb van de markt. Dingen die ik vroeger uit een pakje haalde, maakte ik helemaal zelf. Het begon bij de taarten en cakes. Die bleken vele malen lekkerder zelfgemaakt!

Maar ik ben niet heilig, want pakjes komen ook hier nog wel voor. Een pak soep, tortilla’s, broodjes, de toetjes en koeken etc haal ik geregeld nog wel kant en klaar.

Het boek van Koken met Karin sprak mij gelijk aan. De uitstraling vind ik erg leuk en dat geld ook voor de binnenkant. Ik ben gek op Mexicaans eten, dus kies ervoor om de wraps te eten. Ik gebruik kookboeken altijd als inspiratiebron en ben zeer slecht in het strikt volgen van het recept. Dus ik vervang de bonen (want daar hou ik niet zo van) door kipfilet. Dus niks vegetarisch aan.

Burrito’s is zo’n gerecht waar ik vaak nog kant en klare zakjes voor gebruik. Dus leuk om nu eens aan de slag te gaan en te zien wat het met de smaak doet. De ingrediënten in huis gehaald en de rest van het recept gevolgd

IMG_7383

Het eindresultaat ziet er niet slecht uit in ieder geval! De geur ook niet. Mijn zoon Tijn (6) roept al vanuit de woonkamer: ‘het ruikt wel erg lekker mama’.IMG_7379

Wat ik erg leuk aan het kookboek vind is dat er naast de recepten ’tips’ staan. Die geven echt leuke ideeën over wat je nog meer zou kunnen doen. Zo staat er bij de burrito’s een verwijzing naar het recept voor zelf de tortilla’s.

IMG_7389Ik zag dit nu te laat, maar dit ga ik ook zeker een keer proberen, want het klinkt uiteindelijk niet heel erg moeilijk!

Zoals te zien op de foto is het door Tijn helemaal goed gekeurd. Die heeft zitten smullen en dat is echt een compliment. Hoewel hij echt wel redelijk eet, zijn nieuwe dingen vaak een uitdaging. Het is snel te pittig (lastig als je daar zelf erg van houdt).

Maar dit was helemaal een schot in de roos. En niet alleen voor hem, mijn vriend en ik hebben ook zitten smullen! Dit recept zal zeker nog vaker gemaakt worden in dit huis en ik ben enorm nieuwsgierig naar de andere recepten!

Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van Koken met Karin – Karin Luiten
Bekijk op bol.comBundeling van de twee kookboeken: Zónder pakjes & zakjes 1 en 2
Hardcover, 256 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share