Smart Eggs: hive & lava

6 smart eggsSmart Eggs zijn uitdagende en kleurrijke breinbrekers, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en moeilijkheidsniveaus. Het ei heeft één ingang en één uitgang en met het bijgeleverde staafje moet je de (onzichtbare) route door het labyrint in het ei afleggen.

Recensie
IMG_4027Wij kregen twee Smart Eggs van Goliath om te recenseren: het groen-gele Hive, van niveau 4, en de zwart-rode lava van niveau 8. Mijn oudste dochter van bijna 13 heeft de beide eieren uitgepakt en is vastberaden aan de slag gegaan. Dit soort smart games zijn helemaal ‘haar ding’.

Ze vond de eieren niet al te ingewikkeld en had ze allebei al snel ‘opgelost’. Later leek het echter ook een beetje een toevalstreffer te zijn, want Smart Egg Lava leidde bij een nieuwe poging toch tot meer vraagtekens. Vervolgens heeft jongste van acht zich over de eieren gebogen en ook zij is er uit gekomen.

lava hiveDe eerlijkheid gebiedt me te vertellen dat ik de eieren zelf nog maar amper heb uitgeprobeerd. Hmmm, toch maar eens serieus gaan doen, want ik hou wel van dit soort uitdagingen.

Voor mijn dochters ga ik extra uitdagingen inbouwen, want het schijnt dat het ei met je ogen open oplossen de eenvoudigste versie is. De volgende stap is met je ogen dicht, achter je rug en met één hand. En zo kan je er ook best een wedstrijdelement in brengen. Eens kijken, of ze er dan nog zo snel uitkomen.

Ik geloof ook wel dat ik wel kan begrijpen dat de Smart Eggs al diverse internationale prijzen gewonnen hebben. De eieren zien er leuk uit en het spelplezier is echt niet na één keer proberen verdwenen. Vergelijk het met de kubus waar we in de jaren ’80 met z’n allen aan verslaafd waren, je wilt sneller en sneller.

IMG_1479
Overigens vindt onze kater van elf maanden de eieren ook erg leuk. Je kan ze namelijk heel makkelijk op de grond gooien en wat is er voor een kat nu leuker dan die die staafjes met bolletjes mee te nemen en te verstoppen …Gelukkig voor de eieren en mijn dochters hebben wij hem bij zijn eerste poging op heterdaad betrapt en leggen we de eieren buiten zijn bereik neer.

Smart Eggs
Denkspel, vanaf 6 jaar, Goliath, diverse kleuren en niveau’s

IMG_1478

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Rear View Mirror Puzzle: Verkeersdrukte

Puzzelen wat je in de achteruitkijk-spiegel ziet. Dat is origineel! De Rear View Mirror Puzzle: …

Share
Share