LEGO World in Jaarbeurs Utrecht [verslag]

LEGO World heeft al het beste op één plek verzameld. Er zullen oneindige mogelijkheden zijn om te bouwen, creëren, leren en spelen met een zee van stenen en inspiratie uit het LEGO universum. Dit is ook de plek om alle LEGO mogelijkheden te ontdekken die je niet elke dag te zien krijgt. En je kunt je laten inspireren door meer dan 300 gebouwde LEGO modellen!

lego-world-trotse-moeders-1Vandaag, 16 oktober, ging ik samen met mijn zoon Tijn van vijf jaar naar de opening van LEGO world in de jaarbeurs van Utrecht. Vanaf Almere is dit prima te reizen met de trein. lego-world-trotse-moeders-3Echter zat het even goed tegen met de reis waardoor we bijna meer dan een uur vertraging hadden door een wisselstoring.

Dit zorgde ervoor dat we de opening door Peter van de Vorst niet helemaal hebben kunnen meemaken. Wel waren wij echt net op tijd voor het grote moment van de onthulling was van onze koning en koningin gemaakt van LEGO. Adembenemend knap hoe die twee zijn na gemaakt van LEGO!lego-world-trotse-moeders-2

Ongeveer twee jaar geleden ben ik beland in het LEGO wereldje. Voorheen had ik er erg weinig mee, maar als je een vriend die gek is op LEGO combineert met een zoon die de LEGO leeftijd krijgt dan word je er vanzelf in meegesleept. Er is ondertussen al enorm veel LEGO in huis. Alles lijkt hier soms te draaien om LEGO.

lego-world-trotse-moeders-4Helaas kon mijn vriend niet mee en terwijl ik door de dag onze ervaringen al deelde en wat foto’s stuurde groeide zijn jaloezie.

LEGO world was echt ver boven met verwachtingen. Wat was het gaaf! Ik heb mijn ogen uitgekeken naar de prachtige bouwwerken en mogelijkheden van de kleurrijke blokjes. Het is enorm handig en slim ingericht. Overal de mogelijkheid om te bouwen.

Een hoek om mee te doen aan een bouwwedstrijd, om een robot te bouwen, een mooi huis, een ruimteschip etc. Er zijn veel kinderen, maar door de vele mogelijkheden kan je overal wel bij. Een enkel onderdeel heeft echt een rij. Maar het loopt snel door.

lego-world-trotse-moeders-5 lego-world-trotse-moeders-12

lego-world-trotse-moeders-21Veel onderdelen hebben een wedstrijd element. Wat het competitieve bij Tijn naar boven haalt. Als je wint, of soms alleen al als je mee doet krijg je een klein zakje met LEGO om mee naar huis te nemen. Wij kwamen uiteindelijk thuis met vijf zakjes LEGO voor thuis.

lego-world-trotse-moeders-15Er is een bioscoop, een plek waar je je eigen LEGO poppetje kan maken, een hoek ‘LEGO fans’ waar echte fanatiekelingen prachtige eigen bedachte bouwwerken exposeren etc. Je kijkt je ogen uit.

Ik dacht even een ochtend te gaan. Ergens begin van de middag naar huis leek mij lang genoeg. Echter we hebben er uiteindelijk doorgebracht tot sluitingstijd! Zowel Tijn als ik hebben ons niet verveeld de hele dag.

lego-world-trotse-moeders-7 lego-world-trotse-moeders-8

 

Om 16:00uur is de prijsuitreiking van de bouwwedstrijd, daarna de opdracht om met alle mensen die er op dat moment nog zijn de bouwwerken weer te slopen. Als bedankje krijgen alle kinderen die hebben meegeholpen weer een zakje met een bouwwerkje mee naar huis. Ontzettend slim, binnen 15 minuten waren alle bouwwerken gemaakt die dag weer gesloopt. Een leuke gezamenlijke afsluiting.

lego-world-trotse-moeders-10 lego-world-trotse-moeders-17

Net bij het naar bed brengen van Tijn lagen we wat bij te kletsen. Hij vertelde dat hij het leukste vond dat hij zoveel LEGO mee had gekregen naar huis. Vervolgens zei hij: ‘maar mama, jij hebt helemaal niks gekregen’. Toen ik hem uitlegde dat ik wel wat had gekregen: een heel blij mannetje. Tijn vond dat eigenlijk ook wel het allerleukst!

LEGO World is nog tot 22 oktober 2014 in de Jaarbeurs Utrecht. En als je nog geen activiteit hebt gepland de komende  dagen dan is dit een absolute aanrader!

lego-world-trotse-moeders-19 lego-world-trotse-moeders-6

lego-world-trotse-moeders-11

lego-world-trotse-moeders-16

lego-world-trotse-moeders-13

lego-world-trotse-moeders-18

lego-world-trotse-moeders-14

lego-world-trotse-moeders-19

lego-world-trotse-moeders-20

lego-world-trotse-moeders-9

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share