Piet Piraat en het zeemonster

piet-piraat-en-het-zeemonster-filmboekPiet Piraat en zijn maatjes belanden op het eiland Comino. Maar behalve Stella Struis, de zus van Stien, vinden ze niemand. Alle bewoners zijn weggevlucht voor een gevaarlijk zeemonster dat opduikt in de haven. Volgens de legende zou het zeemonster een gouden schip bewaken dat in een grot onder het eiland verborgen ligt…

Recensie:
Studio 100 fans kunnen hun hart ophalen bij het boek van Piet Piraat en het zeemonster. Herkenbaar voor diegene die de gelijknamige film hebben gezien, maar ook leuk als je – net zoals wij – de film niet kent. Het verhaal is gedrukt in een lekker groot en duidelijk lettertype. Erg prettig, want mijn dochter leest graag zelf dit soort boeken. De bontgekleurde prenten nodigen kinderen uit om te gaan bladeren in het boek. Voor de jonge fans is het een mooi voorleesboek, voor oudere kinderen is het een prettig leesboek. Hoewel Piet Piraat hier eigenlijk nooit meer wordt gekeken, blijkt het boek zeker nog wel aan te slaan. Enthousiast pakt mijn meisje het boek en bekijkt aandachtig de prenten, waardoor ze al een aardig beeld krijgt van hetgeen haar te wachten staat. Het duurt niet lang voordat ze daadwerkelijk aan het lezen is…

piet piraat en het zeemonsterPiet Piraat en het zeemonster: het verhaal van de film is een leuk en spannend verhaal. Omdat het eten op is besluit de bemanning van de Scheve Schuit naar het eiland Comino te gaan. Iedereen heeft er zin in, behalve Stien. Ze wil haar zus Stella – die op het eiland woont – liever niet zien. Hoe dat zo komt? Dat lees je uiteraard in dit boek. Een “eng en gevaarlijk” zeemonster, waar iedereen bang voor is, zorgt dat het een spannend verhaal is. Doordat het al snel duidelijk wordt dat het zeemonster niet zo gevaarlijk is als dat het lijkt, blijft het leuk voor de jonge lezertjes en wordt het nergens te eng.

Op de cover van het boek prijken de acteurs uit de film, binnenin het boek zie je de getekende personages. De beeltenissen sluiten naadloos op elkaar aan en je herkent duidelijk alle karakters. De illustraties brengen het verhaal op sprekende wijze in beeld, waardoor kinderen die nog niet kunnen lezen, al snel zelf het verhaal kunnen vertellen aan de hand van de kleurrijke prenten. Absoluut een leuk boek voor iedereen die dol is op de avonturen van Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil.

Piet Piraat en de zeemonsters – Gert Verhulst
Voorleesboek/Zelf lezen, 28 pagina’s, Studio 100
Bestel dit boek op Bol.com >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …