Alhoewel borrelen in het Frans niet direct te vertalen is, zijn ze er zeker niet vies van. Integendeel. In het Bourgondische deel van Frankrijk doen ze niets liever en nemen ze er ook uitgebreid de tijd voor. Ben jij van plan om binnenkort gezellig te gaan borrelen met je vriendinnen? Hier een paar recepten voor een aantal heerlijke versnaperingen.Bourgondische kaaskoekjes (Gougères Bourguignonnes)
Voorbereidingstijd: 35 min / bereidingstijd: 15 min / voor 4 personen.
OEUFS EN MEURETTE (Typische Bourguignon)
Voorbereidingstijd: 10 min / bereidingstijd: 30 min / voor 4 personen.
Ingrediënten: 150 gr bacon/ 50 gr bloem/ azijn/ 4 sneetjes brood/ 50 cl rode wijn/ 1 teentje knoflook/ 2 uien/ 4 fijngesneden sjalotjes/ 4 eieren.
Bak de bacon, knoflook, uien en de fijngehakte sjalotjes. Laat het geheel rustig sudderen en strooi de bloem er over heen. Giet vervolgens de wijn erbij en breng het op smaak met wat peper en zout. Laat het geheel 30 minuten koken. Kook in de tussentijd water met azijn en pocheer de eieren gedurende 4 minuten in het water. Laat vervolgens de eieren goed uitlekken. Rooster 4 sneetjes brood en serveer hierop de eieren met de rode wijnsaus.
TrotseMoeders: magazine voor moeders door moeders Een site door moeders, voor (bijna) moeders. Wij delen onze ervaringen!