Dagje Dierenpark Amersfoort [verslag]

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-1Toen mijn oudste nog klein was hadden we een aantal jaren een abonnement op Dierenpark Amersfoort. We gingen er regelmatig heen, soms maar voor een uurtje en bekeken een aantal dieren in een mooie omgeving. Mijn oudste zoon was destijds meer ge√Įnteresseerd in het treintje wat door het dierenpark reed en keek meer naar de rails dan naar alle dieren ūüėČ

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-8Ook toen de tweeling klein was zijn we nog vaak naar het dierenpark geweest. We spraken dan af dat ze nèt voordat we weer naar huis gingen mochten kiezen voor een paar rondjes in de draaimolen òf voor het treintje, zodat we ons meer konden focussen op de dieren tijdens ons bezoek. Altijd prettig om er rond te lopen, zelfs de hond mag mee.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-15Inmiddels was het al jaren geleden dat we in Dierenpark Amersfoort waren geweest. Tijd om eens te kijken hoe het nu is, met grotere kinderen (mijn tweeling is 8 jaar, het vriendinnetje van mijn dochter is 9 jaar en mijn oudste inmiddels 11 jaar).

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-11Wat had ik er zin in, ik ben dol op dierentuinen, vooral dierenparken zoals Amersfoort waarin de dieren veel ruimte hebben en hun omgeving er zo natuurlijk mogelijk uit ziet. Verder is het natuurlijk altijd fijn om met de kinderen een dagje buiten te zijn en ik ging er van uit dat ook zij nu eindelijk meer interesse zouden hebben in de dieren dan in het treintje…..

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-6In het hoofdseizoen is Dierenpark Amersfoort al om 9 uur open. Voor ons perfect want mijn kinderen zijn altijd al rond 6 uur wakker en op deze manier kunnen we beginnen wanneer het nog rustig is. Het plan was om eerst naar het verste punt van het park te gaan, waar een nieuwe omgeving (“De Grote Wildernis”) is gemaakt waar je met een soort waterfietsen¬†doorheen kunt.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-27Tevoren had ik ook ge√Įnventariseerd welke dieren de kinderen in ieder geval wilden zien (een dag is altijd te kort om echt alles goed te kunnen bekijken). Bij de ingang kregen we een plattegrond en vanuit het basisplan (eerst naar De Grote Wildernis) ging ik een soort route uitstippelen zodat we de stokstaartjes, de neushoorns, de witte tijger, slangen en zebra’s (de wensenlijst) zouden kunnen bekijken.

Terwijl ik me bezighield met hogere wiskunde om een leuke route te maken, gingen de kinderen alvast op ontdekkingstocht. Er zijn verschillende klimroutes waarbij je boven de dieren komt, een soort jungletochten waar de kinderen op een spannende manier bijvoorbeeld beren kunnen bekijken.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-2 dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-3

De dieren die je via de klimroutes kunt bekijken, zijn ook allemaal prima te zien vanaf de grond hoor, want hoewel het leuk is om met je kinderen mee te klimmen, zijn deze routes niet voor iedereen geschikt. Ze eindigen namelijk allemaal met een glijbaan…. Hieronder een filmpje om een indruk te krijgen van de diverse klimroutes:

De kinderen vonden het prachtig en zijn meerdere keren op ‘avontuur’ geweest. Inmiddels had ik het Masterplan klaar en toen ze uitgeklommen waren, gingen we op pad. Maar toen kwamen we ineens een doolhof tegen en dat was natuurlijk te verleidelijk om pas op de terugweg te bekijken.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-5 dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-26

En ja, daar waren de stokstaartjes, en die stonden op de wishlist. En de pingu√Įns waren ook t√© schattig om zomaar langs te lopen, die kun je zowel onder als boven water bekijken…..dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-7

Je raadt het al: ondanks dat ik uitlegde dat we op de terugweg alles nog konden zien, hebben we het plan maar laten varen en ben ik gewoon de kinderen gaan volgen die enorm enthousiast waren bij alle verschillende dieren.

We hebben alle dieren van onze wishlist gezien en nog véél meer. Er zijn enorm veel nieuwe gebieden bij gekomen, sinds ik de laatste keer in het dierenpark was en een aantal, zoals het olifantenverblijf, is enorm vergroot. Het nachtverblijf vond mijn dochter wat te spannend, maar haar vriendinnetje kwam er dolgelukkig uit omdat ze een luiaard heeft kunnen aaien!

Toen we bijna bij De Grote Wildernis waren, zagen we de ingang van het dinobos. En daar zijn we volgens mij wel twee uur zoet geweest.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-22 dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-23

Alle levensgrote dinosaurussen bekijken, tussendoor allerlei doe-dingen, zoals tussen twee dino-brullen door een zo groot mogelijke afstand proberen te overbruggen en door een prachtig bos lopen.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-16 dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-18

Indrukwekkend waren ook de reuze-schildpadden die we van heel dicht konden zien eten (gras), maar die ook enorm geluid maakten, dat had ik echt nog nooit gehoord!

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-24 dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-21

De Grote Wildernis hebben we uiteindelijk overgeslagen. De rij was nog wel te overzien, maar per boot kunnen maar 4 personen mee en er moet minimaal 1 volwassene mee. Ik was als enige volwassene met 4 kinderen in het Dierenpark, dus dat had twee keer wachten betekend en dat werd wel een beetje jammer van de tijd.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-14 dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-12

Maar de rest van het dierenpark had voldoende te bieden, zoals hele grote speeltuinen, dus we hebben allemaal enorm genoten.

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-25 dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-9

Een volgende keer ga ik wel eerst naar De Grote Wildernis, lijkt me super. En dan wil ik ons ook inschrijven voor een gratis expeditie, altijd fijn om wat extra informatie te krijgen over dieren en om het park eens van een andere kant te kunnen bekijken. Voor nu kijk ik terug op een hele fijne dag, en alle kinderen waren echt heel enthousiast op de terugweg over alles wat ze gezien en gedaan hadden!

dierenpark-amersfoort-copyright-trotse-moeders-19-dino

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Je kind gaat klimmen: tips

Opeens zit je kleintje halverwege de trap of probeert je kindje uit de box of …

Share
Share