Rubik’s My First Cube – kubus voor kleintjes

Screenshot 2015-06-03 at 11.19.17Een zachte Rubik’s Kubus voor de allerkleinste fans. Ook deze kubus heeft een uitdaging voor de kleine slimmerikken en kan opgelost worden. Hierdoor ontwikkelen kinderen niet alleen hun motorische vaardigheden maar leren ze spelenderwijs. 

Recensie
Zelden deel ik 5 sterren uit aan speelgoed. Maar dit baby- en dreumesspeelgoed krijgt van mij de maximale score! Toen ik het persbericht las over deze ‘eerste kubus voor kleintjes’ leek het me al erg leuk. Ik was als Middelbare scholier helemaal dol op de echte kubus en wist destijds zelf uit te vogelen hoe hij op te lossen was. Vervolgens ging het uiteraard om snelheidsrecords.

Inmiddels is de grote-mensen-en-grote-kinderen-kubus uit de kast gehaald en kom ik niet verder dan de bovenste twee lagen…. Maar: de ‘My First Cube‘ is een kubus die wel haalbaar is 😉 En niet alleen voor ouders en grootouders die zelf ooit met een kubus hebben gespeeld.

Deze kubus bestaat uit 8 blokken die binnen in de kubus aan elkaar vast zitten, maar dan wel op een manier waarop ze onderling kunnen draaien. En zo kun je dus lekker spelen. Een baby zal vooral genieten van de heldere kleuren en van de verschillende stoffen die anders aanvoelen. Op onderstaande foto kun je zien dat er een beetje verschil in structuur is:

kubus-baby-trotse-moeders-1

Verder is er een blok wat ritselt wanneer je er in knijpt, een blokje wat ‘piept’ en een blokje met een belletje. Prima baby-speelgoed voor baby’s dus, waarmee ze ontwikkeling (zintuigen, motoriek) ongemerkt gestimuleerd wordt.

Wanneer je baby wat groter is, is het natuurlijk ook leuk om de verschillende kleuren bij elkaar te laten zoeken. Of juist allemaal verschillende kleuren bij elkaar te zetten.

kubus-baby-trotse-moeders-2

Hoe je het ook bekijkt, het is altijd leuk en leerzaam voor je kleintje en het blijft leuk, ook op peuter / kleuter leeftijd. Zelfs wanneer er niet mee gespeeld wordt, staat het nog gezellig ook! Een ideaal (kraam)cadeau of verjaardagscadeau.

Rubik’s My First Cube – kubus voor kleintjes
Bekijk op bol.comZachte, stoffen kubus, speelgoed, puzzel, Jumbo
Bestel dit speelgoed hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Rear View Mirror Puzzle: Verkeersdrukte

Puzzelen wat je in de achteruitkijk-spiegel ziet. Dat is origineel! De Rear View Mirror Puzzle: …

Share
Share