Mijn geheime tuin kleur- & zoekboek

mijn geheime tuinEen geheime tuin vol verrassingen! Een creatief boek voor alle leeftijden, met een ongewone zwerftocht door een magische wereld van prachtige, in zwart-wit getekende tuinen, vol met bijzondere bloemen en planten. Er zijn tuinen die je kunt inkleuren, doolhoven om te onderzoeken, patronen die je met eigen hand kunt afmaken en lege plekken waar je zelf tekeningen kunt toevoegen.

De tuinen verbergen ook allerlei kleine beestjes die graag ontdekt willen worden. Zoek naar verstopte vlinders, rupsen, vogels en lieveheersbeestjes in “Mijn Geheime Tuin – Kleur & Zoekboek

Recensie
Een kleur- & zoekboek wat totaal anders is dan de meeste kleur- en zoekboeken die we kennen. Drukke tekeningen van bloemen en tuinen, die je volop kunt inkleuren en waar je uren zoet mee kunt zijn. Maar ook tekeningen die je zelf kunt aanvullen (waar dus lege ruimtes zijn gelaten) en schitterende doolhoven. Uiteraard allemaal in de stijl van bloemen en planten.

Tevens zijn er in de drukke tuinen veel verborgen dieren te vinden. Probeer ze maar te vinden (…en dat valt lang niet altijd mee om alle dieren te vinden) Achterin het boek staan de ‘oplossingen’ van welke dieren je kunt vinden in de tekeningen. Ik kan dit niet echte oplossingen noemen, want er staat alleen vermeld welke dieren je kunt vinden in die bepaalde tekening, maar er staat nergens een rondje om een dier heen ofzo. Dus op zich zul je de dieren toch echt zelf moeten zoeken. Voor kinderen die een bepaald dier echt niet kunnen vinden, is dit minder leuk. Juist dan willen kinderen vaak graag even bij de antwoorden kunnen spieken om vervolgens helemaal blij te zijn dat ze het hebben gevonden.

P1360201Hoewel er wordt aangegeven dat dit boek geschikt is voor alle leeftijden, ben ik het hier niet helemaal mee eens. De tekeningen bestaan veelal uit kleine oppervlaktes, iets wat juist de wat oudere kinderen leuk vinden. Net zoals  het zoeken naar dieren in de drukke tekeningen, zullen kleuters bijvoorbeeld nog niet zo snel doen. Ik denk dat dit boek pas echt leuk is voor kinderen vanaf een jaar of zeven.

Maar ondanks dat is Mijn geheime tuin kleur- en zoekboek een heel leuk boek en weer eens totaal anders dan de ‘ouderwetse’ kleurboeken.

Mijn geheime tuin  kleur- & zoekboek – Johanna Basford
Kleur- & zoekboek, paperback, 96 pagina’s, Uitgeverij Toth
Bestel dit originele boek hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.