Quinny Zapp Xtra

Ik heb de Quinny Zapp Xtra getest. De fabrikant zegt het volgende over deze buggy:

Zeer wendbaar en veelzijdig vanaf dag één. Wat de dag je ook brengt, de Quinny Zapp Xtra biedt je kind de hele dag door optimaal comfort. Zo kun je kiezen of je kind naar jou of de wereld in kijkt en is de zitting eenvoudig in ligstand te verstellen als je kleintje slaapt. Optimaal comfort voor je kind, optimaal gemak voor jou.

Verder komt de fabrikant met een hele lijst van specificaties. De belangrijkste zijn dat je de zitting naar je toe of van je af kan zetten, dat de wagen verstelbaar in 3 voorwaarts gerichte en 2 achterwaarts gerichte standen heeft en een verstelbare voetensteun. Met meegeleverde adapters kan een Maxi-Cosi baby autostoel op het onderstel geplaatst worden. De wagen komt verder inclusief een zonnekap, regenhoes, boodschappenmand (max. 5 kg) en een parasolclip. De zitting van de buggy kan maximaal 15 kilo hebben, dus is te gebruiken tot ongeveer 3 jaar.

Recensie
Gelukkig heb ik al eens eerder een Quinny Zapp gehad, waardoor het uitklappen gemakkelijk ging. Als dit mijn eerste Quinny Zapp kinderwagen was geweest, had ik weinig aan de handleiding gehad. De meegeleverde handleiding is klein, bevat kleine onduidelijke plaatjes en weinig tekst. Dit maakt de handleiding bijna onbruikbaar. Het uitklappen van deze kinderwagen is dus met enige ervaring goed te doen. Als je het gevoel hiervoor gevonden hebt, zeg maar. Dit geldt ook voor het inklappen. Het vereist dus echt even wat oefening! Wat hulp in een winkel of van een vriendin of bekende is dus geen overbodige luxe.

Het onderstel is compact. De zitting daarentegen is vrij groot en niet klein inklapbaar. Dit is zeker een minpunt. Met de bijgeleverde adapters kan je jouw baby ook in een Maxi-Cosi autostoeltje op het onderstel gebruiken. Dit functioneert zeker, maar ik gebruik hem zo nooit. Het onderstel oogt hiervoor te ligt en is te instabiel. Dit voelt voor mij niet goed bij het gebruik. De zitting is wel makkelijk op het onderstel te zetten – niet dankzij de handleiding – en te verstellen in zit of ligstand. De zitting er afhalen is even voelen en uitproberen. Dat heb je vrij snel door!

Ik gebruik de Quinny Zapp Xtra met de looprichting mee. Als mijn kindje moe is, kan de zitting ver genoeg naar achter klappen om comfortabel te liggen. Als de zitting tegen de rij richting wordt gebruikt, kan mijn zoon niet recht zitten. Dan blijft de rugleuning in een halve lig / zit stand staan. Zeker voor de wat oudere kindjes niet altijd prettig. Die willen juist kijken en rechtop zitten. De stof van de zitting is stevig en voldoet om er lekker te zitten.

De Quinny Zapp Xtra rijdt goed en stuurt makkelijk. Stoep op en af is wel lastig. Doordat voorop er maar 1 wiel zit, raakt de buggy snel uit balans. De hoogte van de handbeugels waarmee je de buggy vooruit duwt is wat aan de lage kant. Zelfs voor mij, terwijl ik echt als klein bestempeld wordt. Een voordeel is wel dat je bij het lopen niet tegen de buggy of het boodschappenmandje aan schopt.

Ondanks dat er een fietsbeugel verkrijgbaar is, zie ik niet hoe je deze buggy mee kan nemen op de fiets. De zitting is echt te groot om mee te nemen. Er zijn ook allerlei andere accessoires om de buggy completer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een baby-zitverkleiner. Helaas zijn de accessoires allemaal aan de prijzige kant. Je moet het dus wel echt gaan gebruiken wil de aanschaf van de extra accessoires de moeite waard zijn.

Al met al is het een prijzige buggy die wel goed rijdt. Jammer dat hij snel instabiel wordt. Bij normaal gebruik kan hij wel lang mee.

Bekijk hier de verschillende Quinny Zapp Xtra modellen>>

Share

About Esther

e.vanbalkum@me.com'
Ik ben Esther, 31 jaar oud, en al jaren gelukkig getrouwd. We hebben het geluk van drie gezonde jongens, Reno, Ferris en Aydan. We wonen met ons vijven in Arnhem. Momenteel werk ik als oproepkracht bij de thuiszorg als verpleegkundige, daarnaast ben ik huismoeder. Ik lees graag en loop graag buiten, zowel joggend als met de hond.

Check Also

Voor je baby: Raad eens hoeveel ik van je hou… Kleuren [buggyboekje]

Voor ieders allerjongste geliefden is er nu het vertederende kartonboekje Raad eens hoeveel ik van je …

Share
Share