Giraf en de krookeritis

Krook is ziek. Giraf verwent hem tot aan het puntje van zijn neus, maar niets helpt.
Dan krijgt Giraf een idee: “Olifant weet vast alles van de krookeritis!”
Krook springt in de kar. “Mijn poten zijn te ziek om te lopen. Je moet me brengen, Giraf!”
Gelukkig weet Olifant precies wat Krook nodig heeft…

Recensie
Een schitterend vormgegeven prentenboek met een verhaal over vriendschap en aandacht. Krook geniet van alle aandacht die Giraf hem geeft en dat lijkt zijn ziek zijn allemaal maar te verlengen. Want eerlijk toegeven… Het is wel eens heerlijk om volledig in de watten gelegd te worden.
In Giraf en de krookeritis hebben de dieren een hoofdrol en deze personages zijn eigenlijk precies kinderen. Zelfde eigenschappen en streken en dus heel herkenbaar. Peuters en kleuters zullen dan ook genieten van dit verhaal. De kleurrijke prenten in voornamelijk pasteltinten zorgen voor veel sfeer en hebben een rustige uitstraling.

Marie-Louise en Mark Sekrève hebben een passie voor schrijven en schilderen. Dit doen ze het liefst samen, tegelijkertijd en het allerliefste dwars door elkaars werk heen. Zo ontstaan hun verhalen, illustraties en schilderijen. Over Giraf schreven en illustreerden zij eerder de boeken: Giraf gaat slapen, Giraf viert feest en Giraf leert fietsen.

Giraf en de krookeritis – Marie-Louise en Mark Sekrève
Prentenboek, gebonden, 32 pagina’s, De Fontein
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share