Zwanger en uitgaan

Je kan best uitgaan als je zwanger bent. Je baby heeft er helemaal geen last van als je uitgaat, maar je moet wel weten waarheen. Als je naar een hardcore-feest gaat waarvan je van te voren weet dat het niet te druk is, kan het best. Maar je moet niet gaan pogoën (in het rond, in de lucht en tegen elkaar aanspringen). Bij feesten waar het heel druk is moet je voor de veiligheid van je baby in je buik wegblijven.

Je baby en muziek
Het kan zijn dat je baby de harde muziek vervelend vindt, maar het is niet schadelijk voor de ontwikkeling van je baby. Dat je baby de muziek vervelend kan vinden, komt door de soort muziek.
Muziek met een zware bass, zoals house, kan je baby over het algemeen niet waarderen. Dat komt doordat je baby niet alleen op geluid reageert, maar ook op trillingen. Ga niet in de buurt van de boxen staan.

Sigaretten en Alcohol
Waar je tijdens een avondje stappen wel mee moet oppassen, omdat dat echt schadelijk is voor je baby, zijn sigaretten en alcohol. Ook al rook je zelf niet, meeroken kan schadelijke gevolgen hebben. Ook alcohol kun je beter laten staan. De placenta kan veel stoffen tegenhouden, maar alcohol niet. En omdat de hersentjes van je baby nog volop in ontwikkeling zijn, kan alcohol zelfs de groei schaden.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

5 tips voor een onvergetelijke girls night out!

Eens in de zoveel tijd is het tijd voor een echte girls night out. Lekker …

Share
Share