Barbecue Party Compact (reiseditie)

barbecue-party-compactHmmmm, barbecuen waar je maar wilt met deze compacte barbecue. Kies welk voedsel je wilt grillen en druk het naar beneden. Gebeurt er niets? Dan is de volgende speler aan de beurt. Maar pas op! Als je pech hebt, springen de ogen van de barbecue en het voedsel omhoog en ben je af!

Recensie:
Een reiseditie van het bekende Barbecue Party spel van Goliath. Ik ben erg benieuwd naar het spel en ik besluit het dan ook direct uit te pakken. Dat vergt wel enige vaardigheid, aangezien de barbecue nogal strak in het plastic zit. Je hebt er niet zo veel grip op om het ding vast te pakken. Wanneer ik de BBQ dan eindelijk uit de verpakking heb, blijkt al snel dat het spel er vooral grappig uit ziet…

Om te beginnen schuif je de ogen naar rechts en dan drukken de spelers om beurten één van de producten op de grill naar beneden. Gebeurt er niets, dan is de volgende speler aan de beurt. Heb jij de pech dat het voedsel omhoog springt en de ogen naar links? Dan ben je af. De andere spelers gaan door totdat er één winnaar over blijft.

Volgens Goliath Games is de speelduur ongeveer 20 minuten, wat erg ruim genomen is. Zoals op het filmpje te zien is, zijn er – in iets minder dan een dertig seconden – al drie mensen af als dit een echt spelletje was. En dat is geen toevalstreffer, dat na een aantal producten alles omhoog flipt gebeurt vaker wel dan niet. Een enkele keer springt alles pas omhoog nadat je het laatste stukje omlaag drukt. In totaal liggen er acht dingen op de grill, dus dan nog is je speelduur zo voorbij.

BBQ compactHet spel ziet er vooral grappig uit. Oké,als je het net in huis hebt is het even leuk om te zien hoe het werkt, maar het wordt al snel voorspelbaar en er zit niet echt een leuk spelelement in. Je drukt iets naar beneden en de volgende is aan de beurt. Het is een behoorlijk passief spel, wat ik erg jammer vind. En daar ben ik niet de enige in. Mijn dochter speelt eventjes enthousiast met het ding om vervolgens verbaast te reageren als ze hoort dat het een spel is. De nieuwigheid is er ook snel af en de barbecue wordt aan de kant gelegd. De Barbecue Party Compact staat hier nu in de vensterbank als decoratie en af en toe wordt er op gedrukt, maar veel wordt er niet mee gedaan. Als er vriendinnetjes komen spelen, zal er ongetwijfeld op gedrukt worden, maar ik denk dat de lol er dan ook snel vanaf is.

Wanneer ik de commercial bekijk van de gewone Barbecue Party lijkt deze mij een stuk interessanter. Hier leg je met een tang de producten op de grill. Door middel van kaartjes wordt bepaald wat je op de barbecue moet leggen. Daar ben je af als het rooster inclusief de producten die er op liggen er af springt. Een stuk actiever, spannender en leuker dan deze reiseditie lijkt mij.
Wanneer ik naar het prijsverschil kijk tussen de twee spellen (slechts drie euro) zou ik aanraden voor de uitgebreidere gewone editie te gaan <klik hier>.

 Om het verschil tussen de twee verschillende spellen te tonen, zie je hieronder de commercial van de grote versie Barbecue Party. 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …