Museumkids op 2 april 2014: eerste museumdag speciaal voor kinderen

Screenshot 2014-04-01 at 07.34.50We kennen allemaal het Museumweekend, wat komend weekend op 5 en 6 april voor de 33e keer georganiseerd wordt. Dit jaar vindt er ook een speciale dag voor kinderen plaats: Museumkids..

Op woensdag 02 april worden er in deelnemende musea allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kijk op Museumkids.nl voor de deelnemende musea en de diverse activiteiten. Onze TrotseMoeder blogger Tanja zal met haar kinderen morgen één van die musea gaan bezoeken en daar uiteraard verslag van doen op onze website.

Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten heeft speciaal voor Museumkids het korte verhaal Een lege lijst geschreven. Het verhaal is tegelijkertijd een oproep aan kinderen om zelf een kunstwerk te maken. Alle kinderen die op 2 april in een deelnemend museum komen krijgen het verhaal van Van Straaten uitgereikt.

De kinderen kunnen op de website Museumkids.nl hun zelfgemaakte – en gefotografeerde – kunstwerk uploaden om mee te doen aan de wedstrijd. Een jury onder leiding van Harmen van Straaten bekijkt alle inzendingen. De kinderen die de mooiste bijdragen uploaden krijgen als beloning een kinderboekenpakket.

Screenshot 2014-03-30 at 20.28.50

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …

Share
Share