‘Tijs en de eenhoorn’ van Imme Dros en Harrie Geelen

IMG_7531Tijs is verhuisd  en hij heeft heimwee. Daarom loopt hij weg. Hij komt de eenhoorn tegen, die niet bestaat en nergens bij hoor. Maar Tijs herkent hem meteen, want hij kan een eenhoorn tekenen, en hij heeft zelfs een eenhoorn voor zijn verjaardag gevraagd. Samen gaan ze op zoek naar het oude huis aan de zee’

Recensie
Het verhaal in dit mooie geïllustreerde boek spreekt mij gelijk aan. We zijn zelf namelijk ook net verhuisd. En hoewel Tijn niet echt heimwee heeft zoals Tijs, mist hij wel dingen uit het oude huis. Ik ben benieuwd of Tijn dit zelf ook haalt uit het verhaal.

IMG_7517In het boek gaat Tijs weglopen opzoek naar zijn nieuwe huis. Onderweg in zijn zoektocht raakt hij eigenlijk alleen maar verdwaald. Hij komt een eenhoorn tegen, die eigenlijk niet bestaat. Het is de eenhoorn die hij tekent en voor zijn verjaardag had gevraagd, maar niet had gekregen.

De eenhoorn en Tijs gaan samen verder in de zoektocht. Uiteindelijk komt het goed en is Tijs ook tevreden met zijn nieuwe huis. De eenhoorn is blij dat hij iemand heeft gevonden die hem kan zien.

Het is balen, het boekje is te lang om in één keer voor te lezen. We hebben hem dus verspreid over 2 avonden. Ik vind de tekeningen bij het verhaal echt prachtig. Kinderlijk, mooie kleuren en soms wat mysterieus zodat je je fantasie lekker kan gebruiken.

IMG_7532Tijn is het niet helemaal met mij eens. Hij vindt de tekeningen niet zo mooi. Of zoals hij het zegt: ‘het is niet zo goed getekend‘. Nou houdt Tijn ook wel van hele realistische en duidelijke tekeningen.

Het verhaal, door Imme Dros, is ook erg mooi. Een mooie mengelmoes van de realiteit en de fantasie van Tijs waar we een kijkje in kunnen nemen. Tijn vindt het verhaal ook leuk en een beetje gek.

Tijn:  ‘De eenhoorn bestaat niet echt, maar de andere dingen in het verhaal wel. Gek dat Tijs hem wel kan zien, maar dat komt omdat hij hem zelf heeft bedacht‘. Grappig dat hij de kern uit het verhaal houdt. Tijdens het lezen dacht ik echt dat het nog te moeilijk was om dat te kunnen begrijpen. Het hele verhuizen en heimwee hebben haalde hij er dan weer niet uit.

Daarom vind ik voorlezen ook zo leuk. Kinderen halen soms hele andere elementen uit een verhaal.

Tijs en de eenhoorn – Imme Dros & Harrie Geelen
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share