Pinguïns met Pasen

Screenshot 2015-04-05 at 12.36.55Pasen 2015: uiteraard hebben we gezellig met het gezin genoten van een Paasontbijt. Uiteraard hebben de kinderen paaseieren gezocht, die we voor de zekerheid boven hebben verstopt zodat de hond niet mee ging zoeken 😉 Maar dit jaar hadden we nog meer Paas-vermaak: pinguïns!

We kregen namelijk een verrassingsdoos per post bezorgd waar allerlei leuke spulletjes in zaten om tijdens de Paasdagen te gebruiken: bakspullen, knutselspullen en een DVD. Die DVD bleek de nieuwste film van DreamWorks te zijn: Pinguïns in Madagascar!

Aangezien we deze film niet in de bioscoop hebben gezien, zijn we direct na het Paasontbijt er voor gaan zitten. Lekker kop koffie, chocolademelk voor de kinderen, een deel van de buit van het paaseieren erbij en starten maar!

Dit is het begin van de film. Nadat de vier ‘schattige’ pinguïns weg zijn gegaan uit hun groep, zien we hoe ze ‘geheim agenten’ worden. De ‘boef’ in deze film is een inktvis, die in de dierentuin enorm populair was, tot de pinguïns kwamen en niemand meer naar hem omkeek. Hij is in diverse dierentuinen over de hele wereld geweest en overal bleken bezoekers meer interesse te hebben in “schattige pinguïns”.

Screenshot 2015-04-05 at 12.50.28Dave, de octopus, besluit daarom om alle pinguïns uit de diverse dierentuinen gevangen te nemen en te veranderen in monsters. Hij wordt daarbij geholpen door een team van inktvissen die enorm grappig geluiden maken. Maar ook Skipper, Kowalski, Rico en Junior zijn niet de enige ‘goeden’, er is ook nog een ander team: Noorderwind…

De film is enorm grappig, en niet alleen voor kinderen. Zoals mijn kinderen terecht opmerkten: ieder stukje heeft een extra grap. Wat ze daarmee goed gezien hadden was dat het niet alleen grappige scènes waren, maar dat binnen de scène ook weer grappige details waren, hetzij in tekst (enorm droge humor), hetzij in beeld. Screenshot 2015-04-05 at 12.54.43Er valt echt genoeg te beleven. In ieder geval voldoende voor mijn kinderen om op te merken dat ze deze film vanavond nog een keer willen zien. En mama gaat zeker weer meekijken!

Er is natuurlijk het verhaal, maar er zijn vele lagen. Zo speelt het gegeven dat de jongste pinguïn (Junior) alleen maar schattig is en daardoor niet als volwaardig lid van het team gezien wordt, een grote rol. Wat ik mooi vond was dat mijn kinderen dat doorhadden en dat we daarover een gesprek kregen. Mijn kindjes worden groot!

Screenshot 2015-04-05 at 12.44.20

Bekijk op bol.comDe DVD  “Pinguïns van Madagascar” duurt bijna anderhalf uur. Wil je ook keer op keer genieten van deze geweldige animatiefilm? Bestel de DVD “Pinguïns van Madagascar” dan hier >>>>

Wij gaan vandaag lekker knutselen (met de Penguins of Madagascar natuurlijk) en heel veel chocolade eten en wensen jullie allemaal een Vrolijk Pasen!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …

Share
Share